AM start met verkoop van 103 duurzame woningen in project ZuiderHoeven in Hoofddorp

Gas maakt plaats voor warmtepomp en zonnepanelen.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is gestart met de verkoop van 56 woningen in het project ZuiderHoeven in Hoofddorp. Binnen het plan worden in totaal 103 woningen gerealiseerd die voldoen aan een hoger dan gemiddeld ambitieniveau op onder meer energiezuinigheid en milieuwaarde; de zogenaamde GPR (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn) score. AM geeft daarmee uiting aan haar duurzaamheidsambitie toekomstbestendige leefomgevingen te ontwikkelen. Samen met Soeters Van Eldonk architecten en Loos van Vliet (stedenbouw) is een planvisie gemaakt waarbij traditionele hoven, in overeenstemming met de cultuurhistorie in de Haarlemmermeer, de basis vormen voor de verkaveling en het architectonisch ontwerp.

ZuiderHoeven

ZuiderHoeven is onderdeel van het project Zuidrand in Hoofddorp en ligt ten oosten van het Haarlemmermeerlyceum, tussen de Molenaarslaan en de IJweg. Het plan betreft een landelijk en dorps woongebied met alle voorzieningen in de directe nabijheid. Het actuele woningaanbod betreft 36 extra ruime rij- en hoekwoningen van zes meter breed en 20 karakteristieke twee-onder-een-kapwoningen op een ruime kavel van circa 260 tot 350 m². De huizen zijn gelegen rondom twee sfeervolle groene hofjes. Het ontwerp in boerderijstijl is van Jos van Eldonk van architectenbureau Common Affairs en is geïnspireerd op het verhaal van de polder en de rijke geschiedenis van de boerderijen en agrarische ensembles in Haarlemmermeer.

De prijzen van de woningen zijn vanaf €387.000 tot €530.000 v.o.n. De rij- en hoekwoningen hebben twee eigen parkeerplaatsen op een privé binnenhof. De twee-onder-een-kapwoningen beschikken over twee parkeerplaatsen op eigen erf. De huizen zijn compleet afgewerkt met keukeninrichting, luxe tegelwerk en sanitair. Kopers hebben de mogelijkheid hun woning geheel woonklaar af te laten leveren door middel van een vtwoneninrichtingspakket. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid voor individuele woonwensen, zoals een uitbouw of een dakkapel en er zijn diverse indelingsvarianten voor de woonlagen mogelijk. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen Amsterdam.

Duurzaam wonen

Het plan beantwoordt aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Haarlemmermeer. In ZuiderHoeven koop je een energiezuinige woning met een energieprestatie (EPC) van < 0,25. Iedere woning beschikt standaard over Een innovatief verwarmingssysteem. Een warmtepompinstallatie in combinatie met zonnepanelen verzorgt de vloerverwarming en het warm tapwater. De woningen worden daarom niet op gas aangesloten. De woningen voldoen aan een hoger dan gemiddeld ambitieniveau op onder meer energiezuinigheid en milieuwaarde; de zogenaamde GPR (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn) score. Voor meer informatie over ZuiderHoeven, zie www.zuiderhoeven.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Voor meer informatie zie www.am.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media