AM start vandaag met verkoop SomerParc Residences in Amstelkwartier

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM zet SomerParc Residences in het Amsterdamse Amstelkwartier verder op de kaart als interessante woninglocatie met de start van de verkoop. Het betreft een woningaanbod van 26 exclusieve appartementen, waarvan twee penthouses en acht royale herenhuizen. Het plan ligt direct aan het park Somerlust en bij de Amstel in Amsterdam. Met Somerparc maakt AM een nieuw stuk stad in het Amstelkwartier. Het door starters en studenten bewoonde Villa Mokum is het eerste doelgroepgerichte woonconcept in dit populaire gebied naast het in aanbouw zijnde De Lofts, met gedeelde voorzieningen gericht op de urban millennials.

Stedelijke, exclusieve woonbeleving in een oase van groen

Het chique SomerParc Residences wordt gerealiseerd aan de toekomstige Bella Vistastraat en grenst aan het te realiseren park Somerlust –de groene huiskamer van het Amstelkwartier– met een rechtstreekse toegang tot de Amstel. Toekomstige bewoners genieten van luxe en ontspannen wonen met alle gemakken van het bruisende centrum van Amsterdam dichtbij.

Woningaanbod

De appartementen hebben een woonoppervlakte van circa 120 tot circa 136 m² en de herenhuizen ongeveer 220 m² verdeeld over vier woonlagen. De penthouses met een woonoppervlak van 235 en ruim 270 m² hebben een breedte van maar liefst twintig meter. De prijzen zijn vanaf €675.000 voor een appartement, vanaf €1.300.000 voor een herenhuis en vanaf €1.575.000 voor een penthouse. Deze prijzen zijn op basis van een jaarlijks erfpachtcanon. Alle woningen en appartementen hebben een royale buitenruimte aan de parkzijde. De bewoners op de begane grond beschikken over een voor- en achtertuin en de penthouses over royale dakterrassen. De woningen zijn met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,15 alle energiezuinig te noemen. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd, met eigen stallingsplaatsen voor de bewoners. Het ontwerp van Somerparc Residences komt van Inbo Architecten.

Naar verwachting start de bouw van Somerparc in het voorjaar van 2018. De realisatie is in handen van BAM Wonen. Meer informatie over het project.

Herontwikkeling voormalig Zuidergasterrein

Het Amstelkwartier wordt in diverse fasen gerealiseerd. Diverse cultuurhistorische gebouwen zoals de oude watertoren, die het middelpunt zal vormen van Park Somerlust, blijven behouden. Uiteindelijk komen in de eerste fase van Amstelkwartier 1.500 woningen, een hotel, een brede basisschool en een kinderdagverblijf. Meer info: www.amsterdam.nl/gebiedsontwikkeling/Amstelkwartier.

Amstelkwartier en AM

AM is in het Amstelkwartier al betrokken bij verschillende projecten. Zo ontwikkelde zij in dit stadsdeel eerder Villa Mokum, een complex met 627 koop- en huurwoningen voor starters en studenten. Inmiddels is in hetzelfde stadsdeel gestart met de bouw van het project De Lofts. Dit project in het Amstelkwartier bestaat uit ruim 200 compleet afgewerkte huurwoningen met bijbehorende voorzieningen en services voor urban millennials (young professionals).

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media