AM RED ontvangt bouwvergunning De Voorwaarts in Apeldoorn

Download PDF

Realisatie van GDV-locatie bij Omnisport kan van start

De gemeente Apeldoorn heeft recent de bouwvergunning verleend aan commercieel vastgoedontwikkelaar AM Real Estate Development om het eerste deelproject op De Voorwaarts te realiseren.

Het eerste deelproject bestaat uit circa 22.000 m2 grootschalige detailhandel waarvan inmiddels een groot deel verhuurd is aan onder meer Mediamarkt, Telstar Sports en Buitenhuis Fietsen. Verder is AM RED in afrondend gesprek met nog twee grote kandidaat-huurders. Gedurende de bouw zullen de laatste meters ingevuld worden. Het parkeerterrein biedt plaats aan ruim 2.000 personenauto’s. Voor het parkeren hoeft niet te worden betaald.

Het project wordt aansluitend aan het bestaande Omnisport Apeldoorn (25.000 m2 sportvoorzieningen) gerealiseerd en ligt aan de Voorwaarts. Het Omnisport is reeds drie jaar in gebruik en was het afgelopen jaar de locatie voor het WK baanwielrennen. In een volgende fase is er ruimte voor een uitbreiding van het aanbod van perifere en grootschalige detailhandel op deze locatie met nog circa 16.000 m2. Voor het totale project De Voorwaarts is uiteindelijk een omvang van circa 38.000 m2 bvo geraamd, die voornamelijk grootschalige winkels betreft. Daarnaast is er ruimte voor horeca, leisure en maatschappelijke voorzieningen. De beoogde invulling sluit hiermee goed aan op de binnenstad en zal de regionale aantrekkingskracht van Apeldoorn aanzienlijk versterken.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media