AM RED levert Rabobankkantoor in Enschede op

Download PDF

Duurzame ontwikkeling op toplocatie Zuiderval

Commercieel vastgoedontwikkelaar AM Real Estate Development, Rabobank Enschede-Haaksbergen en Rabo Eigen Steen, leveren dinsdag 24 juli officieel het nieuwe Rabobankkantoor aan de Zuiderval in Enschede op. Het kantoor van circa 6.000 m2 voldoet aan hoge eisen op het gebied van duurzaamheid. Rabo Eigen Steen is eigenaar van het kantoor en Rabobank Enschede-Haaksbergen wordt huurder. De detailengineering en realisatie zijn uitgevoerd door BAM Utiliteitsbouw en BAM Techniek.

Het Rabobankkantoor is gerealiseerd op de toplocatie Zuiderval, gelegen tussen de A35 en de binnenstad. Zuiderval bestaat uit zes deelgebieden met verschillende functies per locatie. Het nieuwe kantoor van de Rabobank ligt in het deelgebied Eeftink. Het totale gebied krijgt met de kwalitatieve architectuur en de groene openbare ruimten een hoogwaardige uitstraling.

Duurzaam
Duurzaamheid is een belangrijk thema in deze ontwikkeling van AM Real Estate Development. Het nieuwe kantoor voldoet aan de hoogste eisen ten aanzien van duurzaamheid en is daarop getoetst op basis van de richtlijnen van Greencalc+. Enkele voorbeelden van de genomen maatregelen zijn: photovoltaïsche cellen (het bekendste en meest toegepaste type zonnecel), drievoudig glas en een vegetatiedak.

De komende weken wordt het kantoor ingericht, zodat op maandag 10 september de Rabobank haar deuren kan openen.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media