AM organiseert round table op de Provada: ‘Wonen zonder Auto’

Dinsdag 5 juni 10.00 uur - 11.00 uur Provada Hal 12 stand 08
Kernthema: Gedurfde duurzaamheid

Toenemende economische én ruimtelijke ontwikkeling gaat gepaard met een sterke groei van automobiliteit. Dat is door de beperkte capaciteit in de spits en hoge economische en maatschappelijke kosten niet toekomstbestendig. Tijdens deze round table wordt de vraag behandeld hoe stedelijke ontwikkeling ontkoppeld kan worden van toenemende automobiliteit. Kunnen we wonen zonder eigen auto? En hoe zit het met kantoorfuncties? Is de tijd van leasen voorbij? En wat zijn de voorwaarden? Zes mobiliteitsexperts gaan met elkaar in dialoog maar ook het publiek krijgt gelegenheid vragen te stellen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn nieuwe oplossingen. Met name Mobility as a Service zal uitgebreid worden behandeld. De gemeente Rotterdam is bezig met een pilot en heeft MaaS al opgenomen in hun beleid bij nieuwe vastgoedontwikkeling. Tot nu toe blijft het echter vooral bij deelauto’s en deelfietsen als gebouwgebonden oplossing om een alternatief te bieden voor het eigen autobezit. In hoeverre werkt dit al? We Drive Solar timmert met name in Utrecht goed aan de weg en delen hun ervaringen.

Naast technische oplossingen is nieuwe mobiliteit vooral een gedragsvraagstuk. Wat maakt dat je kiest voor een bepaalde reisbeweging een bepaalde modaliteit gebruikt? Een verhuizing is bij uitstek het moment waarbij een bewoner haar reisbewegingen heroverweegt. Hoe kunnen ontwikkelaars, beleggers, corporaties en gemeenten dit moment aangrijpen om de fossiele auto in de afweging van een bewoner minder geschikt te maken?

Tot slot vergt wonen zonder auto harde infrastructuur. Van laadinfrastructuur voor elektrisch rijden tot nieuwe railinfra in grootstedelijke ontwikkelgebieden. Maar ook digitale infrastructuur. De OV chipkaart is gemeengoed geworden, maar één digitale sleutel voor alle deelmobiliteit is nog ver te zoeken. Wat voor digitale infrastructuur hebben we nodig, wat zijn de ontwikkelingen en wanneer kunnen we hier zelf, en onze klanten, gebruik van maken?

Aanmelden kan hier.

Moderator

  Maarten Markus, Projectmanager Duurzaamheid AM

 

Sprekers

Robin Berg, We Drive Solar
Sander Buningh, Manager Verstedelijking en Mobiliteit BAM
Martin Guit, Mobiliteitsstrateeg Gemeente Rotterdam
Giuliano Mingardo, Senior Researcher Transport Economics
Tijmen Hamerslag, Ontwikkelmanager Merwedekanaalzone AM

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media