AM ontwikkelt 627 studentenwoningen in Amstelkwartier Amsterdam

Villa-Mokum is belangrijke impuls voor studentenhuisvesting

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM ontwikkelt 627 koop- en huurstudio’s voor studenten in het Amstelkwartier in Amsterdam. AM brengt nog deze maand 348 studentenwoningen in het plan Villa-Mokum in verkoop. De overige 279 woningen worden eigendom van Syntrus Achmea en zullen een half jaar voor de oplevering te huur worden aangeboden. Met het plan Villa-Mokum speelt AM in op het grote tekort aan studentenwoningen in Amsterdam. De voorbereidende bouwwerkzaamheden zijn in december 2011 gestart; de oplevering vindt plaats vanaf eind 2013.

Nieuwbouwplannen voor studentenwoningen in Amsterdam betreffen voornamelijk huurwoningen, waarvoor veelal een campuscontract geldt. Met Villa-Mokum krijgen studenten of hun ouders de mogelijkheid te investeren in een eigen woning in Amsterdam. Volgens regiodirecteur Frank Klomp van AM Noord-Holland biedt Villa-Mokum een uitgelezen kans voor de starter op de woningmarkt om te kopen tegen een lage prijs en op een fantastische locatie binnen de ring van Amsterdam. De prijzen voor de koopwoningen bedragen vanaf € 79.500 v.o.n. op basis van een jaarlijkse erfpachtcanon. De woningen hebben een grootte van circa 30 m² en beschikken over een eigen keuken en badkamer.

Voor de ontwikkeling van Villa-Mokum heeft AM nauw samengewerkt met het projectbureau Wibaut aan de Amstel van de gemeente Amsterdam en met Syntrus Achmea. AM Concepts, het inhouse ontwerpbureau van AM, en Kampman Architecten uit Den Haag zijn verantwoordelijk voor het ontwerp. De bouw van het totale project is in handen van BAM Woningbouw.

Ruimte, water en groen
Villa Mokum is een van de eerste projecten waarvan de bouw start in het Amstelkwartier. Het Amstelkwartier (www.amstelkwartier.nl) wordt één van de nieuwe blikvangers van Amsterdam: aan de brede bocht in de Amstel verschijnt een nieuwe stadswijk op de grens van het centrum en het groene hart. Het Amstelkwartier slaat een brug  tussen Zuid en de Watergraafsmeer. Aan de Amstel komen naast de al bestaande roeivereniging en het drijvende zwembad (BadBuiten), een jachthaven en horeca. Het Amstelkwartier wordt een grootstedelijk gebied met veel ruimte, water en groen.

Start verkoop
Villa Mokum (villa-mokum.nl; facebook.com/studentenwoningenamsterdam) bestaat uit 627 koop- en huurstudio’s en beschikt tevens over een parkeergarage met 136 plekken voor het naastgelegen hotel, waarvan de bouw eveneens is gestart. In het complex wordt tevens ruimte gecreëerd voor de stalling van circa duizend fietsen en scooters. Verder komt er een supermarkt en overige (winkel-)voorzieningen. Alle vormen van openbaar vervoer zijn in de directe omgeving te vinden. Universiteiten en HBO-onderwijs liggen op korte afstand van het Amstelkwartier. AM start zaterdag 21 januari met de verkoop van de 348 studentenwoningen.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media