AM ontwikkelt 100 vrije sector huurwoningen voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Deelplan van Emerald in Amsterdam

Syntrus Achmea Real Estate & Finance en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een turnkey overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van honderd vrije sector huurwoningen in nieuwbouwproject Emerald in Amsterdam. De woningen worden in twee fasen opgeleverd. De bouw van de eerste veertig woningen start volgens planning in april 2015, met een verwachte oplevering aan het begin van 2016. De tweede fase zal hierop aansluiten.

1233_daalwijkdreef_c3_01LR

Emerald wordt een nieuwe woonwijk gelegen tussen de Daalwijkdreef en Egoli in de E-buurt in Amsterdam Zuidoost. Het plan biedt een breed aanbod van rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, appartementen en vrije kavels. Naast de honderd vrije sector huurwoningen die Syntrus Achmea Real Estate & Finance afneemt namens haar klanten, ontwikkelt AM zeventig grondgebonden koopwoningen en zes koopappartementen verdeeld over kleine gebouwen. Om afwisselende woonsferen te creëren is er een grote variatie in kleur- en materiaalgebruik. Het ontwerp is van Steenhuis Bukman Architecten. De bouw van de woningen is in handen van BAM Woningbouw.

Huurwoningen
De huurwoningen hebben een woonoppervlakte van 118 tot 127 m2 GBO en zijn voorzien van drie slaapkamers, een ruime zolder en een tuin met berging met huren onder de 1000 euro per maand.

Evert Meijer, Ontwikkelingsmanager Syntrus Achmea Real Estate & Finance: “Middeldure eengezinswoningen in Amsterdam voorzien in een grote behoefte, waardoor startende gezinnen en doorstromers uit appartementen niet langer de stad uit hoeven. Een kleinschalige woonsfeer creëren aan rustige woonstraatjes, dat is de ambitie om te zorgen dat nieuwe bewoners gaan kiezen voor Emerald en er met plezier zullen wonen.”

Frank Klomp, directeur AM Noordwest: “Onze aanpak voor Emerald is gebaseerd op het Business Model ‘I AM YOU’ van AM, waarbij ontwikkeld wordt op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie met zowel particulieren als beleggers. Voor Emerald heeft dit geresulteerd in een nieuwe woonbuurt met een goede mix aan koop- en huurwoningen, die aansluit op de wensen van toekomstige bewoners en de ambities van Stadsdeel Zuidoost.”

Meer informatie over de huurwoningen is te vinden op www.hureninemerald.nl, over de koopwoningen op www.woneninemerald.nl en voor de vrije kavels op www.droomzone.nl/emerald.

Over Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Syntrus Achmea Real Estate & Finance is een in vastgoed en hypotheken gespecialiseerde vermogensbeheerder. We financieren, ontwikkelen en investeren in vastgoed met het oog op de beleggingsportefeuilles van Nederlandse pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. Met een totale beleggingsportefeuille van €14 miljard is Syntrus Achmea een van de grootste vastgoedinvesteerders in Nederland. We investeren daarnaast in Europees, Noord-Amerikaans en Aziatisch vastgoed via onze AREA Funds, die zich richten op niet-beursgenoteerd indirect vastgoed. Syntrus Achmea staat voor verantwoorde rendementen, duurzaamheid, kwaliteitsvastgoed en transparantie.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media