AM maakt klimaatstatement op KEK event

Onlangs kwamen CEO’s met hun young professionals bij elkaar om samen een klimaatstatement te maken. Het doel van het event is om de jongere medewerkers te verbinden met de top van het bedrijf om vernieuwing en invloed op het gebied van duurzaamheid te bundelen.

In het statement staat dat AM zich richt op circulair ontwikkelen, waarbij zij de milieufootprint van haar conceptwoningen binnen nu en tien jaar wil halveren. Daarnaast gaat AM zich inspannen om vanaf 2030 alle projecten circulair aan te besteden.

De focus van AM ligt dus op circulair ontwikkelen voor gebouwen en gebieden. Dat komt omdat de lat voor energie al hoog ligt bij AM. Nieuwe projecten worden in de regel al energieneutraal of beter. Maar aan de bouw- en ontwerpkant is nog grote milieuwinst te behalen. Directievoorzitter Ronald Huikeshoven: “Als opdrachtgever van architecten en bouwers kunnen we veel bereiken door te sturen op circulaire prestaties en samen tot circulaire oplossingen te komen”.

AM is in verschillende projecten al begonnen met circulaire aanbestedingen. Zo wordt in de gebiedsontwikkeling van het Bajes Kwartier (voormalige Bijlmerbajes) in Amsterdam bestaande materialen geoogst en opnieuw toegepast in de nieuwbouw. In Zaanstad en de Haarlemmermeer wordt de bouw van projecten circulair aanbesteed. Dat vergt wel een andere houding, aldus Maarten Markus, projectmanager duurzaamheid: “De bouwer, belangrijke leveranciers en de architect brengen we veel eerder aan tafel om de circulaire oplossingen vanaf het begin in te passen”.

Alle klimaatstatement zijn te vinden op de website van de Klimaat en Energiekoepel.
Bekijk hier het statement van AM.

De Klimaat en Energiekoepel (KEK) is een koepelorganisatie van jonge professionals en jongerenorganisaties die werken aan klimaat- en energievraagstukken.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media