AM krijgt groen licht voor start Oevers Roode Vaart in Zevenbergen

Gebiedsontwikkelaar AM kan in overeenstemming met de gemeente Moerdijk door met de ontwikkeling van fase 2 van het project Oevers Roode Vaart aan de rand van Zevenbergen, gemeente Moerdijk. Het stedenbouwkundig plan betreft de ontwikkeling van 34 woningen, waarvan AM in het project Oevers Roode Vaart negen vrije kavels voor zelfbouw en 21 twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen aan het water van de Roode Vaart ontwikkelt.

Oevers Roode Vaart

De kleinschalige buurt Oevers Roode Vaart ligt nabij de binnenstad, aan de rand van Zevenbergen (gemeente Moerdijk) aan een zijtak van de rivier de Mark. Hier ontwikkelt AM negen zelfbouwkavels, waarvan drie XL-kavels aan de Huizersdijk en achttien twee-onder-een-kapwoningen en drie vrijstaande woningen aan de Generaal Allenweg. De vrije kavels hebben een oppervlakte van circa 390 m2 tot en met 470 m2 en circa 1.300 m2 tot en met 1.400 m2 voor de grote kavels, welke alle aan het water liggen. De twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen krijgen twee tot drie woonlagen en worden duurzaam en gasloos ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort, te weten BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouwen). De kavels en woningen worden naar verwachting eind 2021 in verkoop gebracht.

Het ruimtelijke ontwerp van de duurzame woningen en het bestemmingsplan worden momenteel uitgewerkt en daarna in procedure gebracht. Meer informatie over het project is te vinden op www.oeversroodevaart.nl.

Wethouder Désirée Brummans van Moerdijk is zich dagelijks bewust van het belang van woningbouw. “Dit is één van de projecten waar het langdurig erg stil was. Door met elkaar te denken in mogelijkheden, komt het nu van de grond. Daar doe ik het voor!”

AM en haar kernthema Gelukkig Leven

Met het plan Oevers Roode Vaart geeft AM invulling aan haar kernthema Gelukkig Leven. Ons (woon)geluk wordt, zeker nu, niet alleen bepaald door onze woning, maar vooral ook door aspecten zoals de omgeving en de mate waarin we ons daarmee verbonden voelen. Het plan Oevers Roode Vaart is gesitueerd aan het water van de rivier de Mark, waardoor toekomstige bewoners genieten van het uitzicht op het water en vanuit de achtertuin met hun boot naar de Biesbosch of het Hollandsch Diep kunnen varen. Dit in combinatie met een overvloed aan buitenruimte, met woningen op ruime kavels, weidse vergezichten en rondom groen en water, geeft een gevoel van vakantie, ontspanning en woongeluk.

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media