AM hoofdsponsor en partner Open Monumentendag Utrecht

Bijzondere zoektocht voor bezoekers rondom thema Iconen & Symbolen.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is hoofdsponsor en partner van de Open Monumentendag Utrecht. Zaterdag 10 september wordt in Utrecht de dertigste Open Monumentendag georganiseerd. Het landelijke thema van de Open Monumentendag is: ‘Iconen & Symbolen’.  AM is sinds 2009 als sponsor betrokken bij de Open Monumentendag Utrecht.

Met het thema ‘Iconen & Symbolen’ worden bezoekers in Utrecht met een zoektocht onder de naam ‘I AM Dan Brown’ uitgedaagd om op avontuurlijke wijze de weg langs bijzondere monumenten in de stad te vinden. Zij worden hierbij op weg geholpen door symbolen in monumenten en aanwijzingen uit de Monumentendagkrant. Tijdens de route worden zowel historische als hedendaagse symbolen onthuld. Als de deelnemers de juiste code weten te ontcijferen en daarmee de juiste route afleggen, dan maken zij kans op een reis naar een historische stad in Europa. Iedereen kan kosteloos meedoen aan deze tocht.

Alle informatie over de speurtocht is te vinden in de DUIC huis-aan-huis krant, die in de eerste week van september verspreid zal worden in Utrecht en Leidsche Rijn. Op zaterdag 10 september staat er tevens een informatiepunt op het Domplein. Meer informatie over de Open Monumentendag en het programma is te vinden op de website: www.openmonumentendagutrecht.nl.

Inspirerende voorbeelden

De gebouwen waarin oud en nieuw samengaan leveren waarde op voor de lange termijn. AM kijkt terug op bijvoorbeeld Hooch Boulandt, tussen Catharijnesingel en het spoor, waar het AZU-terrein werd herontwikkeld en de monumentale panden veelal behouden bleven en een nieuwe functie kregen. Een ander goed voorbeeld in Utrecht zijn de woningen die gerealiseerd zijn in de voormalige school aan de Grave van Solmsstraat. De combinatie van oud en nieuw is voor AM ook op plekken buiten Utrecht een belangrijke trekker, wat leidt tot mooie en bijzondere gebieden en gebouwen. Dat is terug te zien in projecten zoals het voormalig Groot Ziekengasthuis in ’s-Hertogenbosch dat wordt getransformeerd naar het Gasthuiskwartier, het voormalige GAK gebouw dat De Studio in Amsterdam werd, de Drie Hoefijzers in Breda, de Posterij in Zeist en Het Klooster in Wijk bij Duurstede.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media