AM hoofdsponsor en partner Open Monumentendag Utrecht

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is hoofdsponsor en partner van de Open Monumentendag Utrecht, die op zaterdag 8 september voor de 32ste keer plaatsvindt. Met het landelijke thema van dit jaar ‘Utrecht in Europa en Europa in Utrecht!’ sluit de Open Monumentendag aan op het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Er wordt dit jaar in heel Europa stilgestaan bij de gemeenschappelijke geschiedenis en het culturele erfgoed van het continent. AM is sinds 2009 als sponsor betrokken bij de Open Monumentendag Utrecht en gelooft in de waarde van het verbinden van kwaliteiten uit het verleden, in het heden richting de toekomst.

Wie door Utrecht loopt en goed kijkt, ziet op tal van plekken dat de Europese geschiedenis haar sporen in de stad heeft achtergelaten. Tegelijk hebben Utrechters op hun beurt ook een steentje bijgedragen aan het Europa van vroeger en nu. Die connectie met Europa zien we in tal van Utrechtse monumenten terug. Neem bijvoorbeeld de Romeinse restanten in Leidsche Rijn. Of keizer Karel V, die verbleef in wat nu Grand Hotel Karel V is en in wiens opdracht de bastions Sterrenburg, Manenburg en Sonnenburg werden gebouwd. Of Paushuize, dat het verhaal vertelt van Paus Adrianus, een ‘Utrechter in Rome’. Diens geboorteplek is te bezoeken op de Open Monumentendag. Utrecht is onlosmakelijk verbonden met Europa.

Tussen 10.00 en 17.00 uur worden meer dan zeventig monumenten opengesteld, verdeeld over vier routes waarbij AM als sponsor bij een van de routes zichtbaar is in de naam van de route: ‘I AM European’: sporen van Europese geschiedenis (1), de fiets- en wandelroute ‘Utrecht: stad van de wetenschap’ (2 en 3) en de route ‘langs de forten’ (4).

Uitgebreid programma voor ieder wat wils

De Open Monumentendag wordt als vanouds opgeluisterd door muziek, een monumentenmarkt in de Pandhof, publiekslezingen en verhalen, unieke opening van de Kromhoutkazerne, 550 jaar Catharijneconvent, fietsen langs forten, open huis Gerechtsgebouw, lopen over de Romeinse Limesweg. Ook de Juniorgidsen worden weer ingeschakeld, dit keer in het Academiegebouw. Kortom, voor ieder wat wils!

Het complete programma is te vinden op de website: www.openmonumentendagutrecht.nl of in de speciale Monumentenkrant die vanaf 1 september in de stad wordt verspreid.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media