AM geeft startsein voor bouw 28 gasloze en klimaatbestendige koopwoningen Hof van Rijnenburg in Hazerswoude-Rijndijk

Na een succesvolle start verkoop dit voorjaar, geeft gebiedsontwikkelaar AM donderdag 2 september het officiële startsein voor de realisatie van 28 duurzame koopwoningen in nieuwbouwplan Hof van Rijnenburg in Hazerswouder-Rijndijk. Wethouder Gerard van As van de gemeente Alphen aan den Rijn, Gilbert Kokenberg, adjunct-directeur AM Zuidwest en Martin Ouwehand, directeur Ouwehand Bouw Katwijk, geven symbolisch het startsein voor de bouw.

Hof van Rijnenburg

Het kleinschalige plan ligt tussen het water en het groen en de bestaande bebouwing van de Rijndijk en Willem Kloosstraat. De 28 woningen worden gerealiseerd rond een natuurrijk hof. Het uiterlijk van de nieuwe woningen past in de natuurrijke omgeving, maar vormt ook een eenheid met de bestaande karakteristieke buurpanden aan de Rijndijk. Hof van Rijnenburg biedt een breed palet aan toekomstbestendige woningtypen in uiteenlopende prijscategorieën. Het aanbod is gericht op zowel startende gezinnen, doorstromers en ook vitale senioren. Er is een aparte parkeerstraat, waardoor het woonhof vrij is van auto’s en kinderen op straat kunnen spelen. Alle woningen zijn verkocht. De woningen zijn ontworpen door Zeinstra Veerbeek Architecten uit Den Haag. De realisatie is in handen van Ouwehand Bouw Katwijk. Naar verwachting worden de eerste woningen in de zomer van 2022 opgeleverd.

Duurzaam en klimaatbestendig wonen

Alle woningen worden uitgevoerd met een individuele warmtepomp. Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie voor een zeer energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is. Een warmtepomp betekent een woning zonder gas en biedt de bewoners meerdere voordelen. Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, het verschaft een financieel voordeel en zorgt voor een grotere veiligheid binnenshuis. Ook bij inrichting van het openbaar gebied is rekening gehouden met duurzaamheid.  Dankzij de natuurlijk inrichting van het gezamenlijke hof ontstaat een goede habitat voor vlinders en vogels.

Meer informatie over Hof van Rijnenburg is te vinden op www.hofvanrijnenburg.nl.

Gelukkig leven

Met dit project geeft AM invulling aan het thema `Gelukkig Leven’. Het gezamenlijke openbare groene hof vormt het hart van het plan en zorgt voor ontspanning en faciliteert ontmoeting tussen bewoners. De groene inrichting draagt ook bij aan de biodiversiteit en heeft een aantrekkende werking voor insecten en vogels. Er is volop ruimte om te wandelen, spelen en te recreëren.  Voorzieningen als een winkels, sportfaciliteiten, een school en dagopvang liggen in de directe omgeving.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media