AM geeft startsein verkoop en bouw in Hofkwartier Enschede

Officiële handeling door wethouder Eelco Eerenberg

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start donderdag 22 oktober met de verkoop van de tweede en laatste fase van het Hofkwartier in Enschede. Deze fase omvat 27 woningen. Op dezelfde dag geeft zij het startsein voor de realisatie van 28 woningen in de eerste fase. Wethouder Eelco Eerenberg verricht hiervoor de officiële handeling. Deze woningen zijn bijna alle verkocht. De oplevering wordt verwacht in de zomer van 2016. In totaal worden 55 woningen in Hofkwartier gerealiseerd.

Impressie 01a - Type A (2)LR

Het Hofkwartier
Het Hofkwartier ligt aan de Zuiderval, de zuidelijke invalsweg van Enschede. Aan de Zuiderval komen elf Laanwoningen; ruime drielaagse eengezinswoningen met een grote tuin op het oosten. De architectuur van deze woningen komt van IM architecten, heeft een stedelijk karakter en sluit aan bij de bestaande woningen aan de Zuiderval. Deze huizen hebben standaard drie slaapkamers en de hoekwoningen bieden toekomstige kopers veel mogelijkheden om te variëren met de indeling. De prijzen van de woningen die nu in aanbouw gaan zijn vanaf € 179.500 v.o.n.
Direct achter de Zuiderval ligt het binnengebied het Getfertplein. Hier komen 44 woningen met uitzicht op de rustige en groene binnenhoven. De karakteristieke architectuur van deze woningen komt eveneens van IM architecten en is eigentijds en stoer te noemen. De prijzen van deze woningen zijn vanaf € 139.500. De bouw van de woningen in Hofkwartier is in handen van BAM Woningbouw. Voor meer informatie over de wijk en het woningaanbod zie www.woneninhofkwartier.nl.

Profiel AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media