AM geeft startsein verkoop appartementen Tricotage in centrumplan Brouwerspoort Veenendaal

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft zaterdag 28 januari het startsein voor de verkoop van 33 appartementen in het gebouw Tricotage, gelegen in het centrumplan Brouwerspoort in Veenendaal.  In Tricotage komen, naast de 33 koopappartementen, onder meer cultuur- en commerciële functies, 54 huurappartementen en een drielaagse, ondergrondse parkeergarage met 506 plaatsen. De bouw van Tricotage is in december 2010 gestart; de oplevering is volgens planning medio 2013.

Tricotage ligt aan de Brouwersgracht, pal naast het cultuurhuis, en aan de zuidzijde van het Kees Stipplein. Het gebouw, een ontwerp van LEVS architecten, telt acht bouwlagen waarvan drie de ondergrondse parkeergarage vormen. In Tricotage komen onder andere Muziekschool De Muzen en Volksuniversiteit Veenendaal. Overige functies die een plaats krijgen in Tricotage zijn horeca, detailhandel, commerciële ruimtes en een openbare fietsenstalling.

Bijeenkomst start verkoop
Tricotage telt in totaal 87 appartementen rondom twee ruime en rustige binnentuinen in het hart van het complex. Deze tuinen zijn uitsluitend bestemd voor de bewoners. De huurwoningen worden opgenomen in de verhuurportefeuille van Patrimonium Woonstichting.
De twee- en driekamerappartementen variëren in grootte van 56 m² tot 127 m². De prijzen voor de koopappartementen beginnen vanaf circa € 127.500 v.o.n. (exclusief parkeerplaats) tot € 299.900 v.o.n (inclusief parkeerplaats). Bijna alle appartementen hebben een (inpandig) balkon en/of (dak)terras. De bouw is in handen van Trebbe.

De start verkoopbijeenkomst vindt zaterdag 28 januari plaats in het kantoor van Van Ginkel & Van Bemmelen makelaars aan de Kerkewijk 28 in Veenendaal. Belangstellenden kunnen van 11.00 uur tot 14.00 uur meer informatie over het plan krijgen en verkoopdocumentatie in ontvangst nemen.

Brouwerspoort
De ontwikkeling en bouw van het centrumplan Brouwerspoort op het voormalige terrein van de Hollandia Wolfabriek is in volle gang. Het plan maakt deel uit van de Centrumvisie 2030, die betrekking heeft op de vernieuwing van het totale centrum van Veenendaal. Belangrijke schakel in het plan is de Brouwersgracht, die het nieuwe en oude centrum met elkaar verbindt. Aan de gracht zal vooral detailhandel zijn te vinden, terwijl cultuur- en horecafuncties samenkomen op het nieuwe Kees Stipplein. Met respect voor het verleden worden authentieke elementen, zoals de oude schoorsteen en de oorspronkelijke fabrieksgevel, gehandhaafd.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, woningcorporaties, vastgoedbeleggers, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. 

AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media