AM geeft startsein bouw The Beacons in Amsterdam

Luxe appartementen binnen de ring met ultiem eilandgevoel.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft het startsein gegeven voor de bouw van 63 koopappartementen en 41 huurappartementen in complex The Beacons op Zeeburgereiland in Amsterdam. The Beacons is een vervolg op de eerdere projecten die AM heeft gerealiseerd op het Zeeburgereiland. In de aanwezigheid van kopers en andere betrokkenen gaven Thijs Reuten (stadsdeelbestuurder Bouwen en Wonen van Stadsdeel Oost) en Peter Heuvelink (directeur AM Noordwest) het officiële startsein voor de realisatie.

Wonen binnen de ring met een ultiem eilandgevoel

Zeeburgereiland heeft de afgelopen decennia een aanzienlijke transformatie ondergaan. Een rauwe zandplaat is uitgegroeid tot een van de meest populaire nieuwbouwlocaties van Amsterdam. Het eiland is volop in ontwikkeling. Het is een gezellige wijk met een divers woningaanbod. Voorzieningen als scholen en sportvelden zijn in de wijk aanwezig. Kopers genieten van het gemak en plezier van de binnenstad op steenworpafstand en ook van het ultieme eilandgevoel: ruimte en weidse uitzichten.

The Beacons, dat in de avond toont als twee lichtbakens op dit stads eiland, bestaat uit twee woontorens met een binnentuin op een verdiepte parkeervoorziening . Het ontwerp is van Paul de Ruiter Architects.

In de hoogste woontoren komen 63 hoogwaardig en luxe afgewerkte koopwoningen bestaande uit studio’s, compacte of ruime appartementen met één of twee slaapkamers en grote appartementen met drie slaapkamers. Tevens worden er drie zeer exclusieve penthouses gerealiseerd, die een fraai uitzicht bieden over het Zeeburgereiland. De woningen hebben een gebruiksoppervlakte van 42 tot 177 m² en beschikken alle over een buitenruimte, variërend van een ruim balkon, zeer groot terras of een riante en ingerichte tuin. Bijna alle woningen zijn verkocht. Op dit moment is er nog een penthouse beschikbaar.

In de laagste woontoren komen de huurwoningen. In deze toren komen 41 één-, twee- en driekamerappartementen, variërend in gebruikersoppervlakte van 46 tot 82 m². De appartementen zijn voorzien van eigentijdse gemakken en beschikken daarnaast over fraaie buitenruimtes. Eigenaar ASR Dutch Core Residential Fund gaat deze woningen verhuren in het geliberaliseerde huursegment.

The Beacons wordt gerealiseerd door AM Wonen en is gelegen tussen de Eef Kamerbeekstraat en de Kees Broekmanstraat aan het ruim opgezette sport- en speelpark in de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland in Amsterdam.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie www.am.nl.

 Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media