AM geeft startsein bouw Othene Zuid in Terneuzen

Wethouder Van Hulle verricht officiële handeling.

Op donderdag 24 maart verricht wethouder Frank van Hulle de officiële handeling voor de start van de bouw van 24 woningen in Othene Zuid. Het betreft hierbij  zestien rijwoningen, vijf geschakelde bungalows en drie vrijstaande woningen. De woningen worden volgens planning in verschillende fasen opgeleverd vanaf juli 2016 tot en met januari 2017.

othene zuid

Othene Zuid

Othene Zuid ligt ten oosten van het centrum van Terneuzen. De wijk wordt  gekenmerkt door een ruime stedenbouwkundige opzet met veel aandacht voor natuur en recreatie. De beschikbare kavels en de nieuwbouwwoningen bieden veel mogelijkheden voor het realiseren van de woonwensen van toekomstige bewoners.

Per deelgebied van Othene Zuid worden de woningen uitgewerkt in een bepaalde architectuurstijl. De verscheidenheid aan architectuurgebieden en de diversiteit op de vrije kavels worden door wegen, zichtlijnen, openbare groenstructuren en waterpartijen verbonden tot één samenhangende woonwijk. De architectuur van de woningen komt van architect Hans-Jurgen Rombaut. In de afgelopen jaren zijn er in Othene Zuid ongeveer zeshonderd woningen gerealiseerd. In totaal komen er 1430 woningen binnen Othene Zuid. Er zijn diverse voorzieningen gerealiseerd zoals een brede school met kinderopvang,  een supermarkt, een bakker, een kapper en een cafetaria. Tevens  is er een tandartspraktijk gevestigd.

Woninginformatie

Van de 24 woningen waarvan de bouw nu start zijn er zestien rijwoningen. Deze liggen aan de Laan van Othene en hebben een woonoppervlakte vanaf 130 m². De prijzen voor de drie nog beschikbare woningen zijn vanaf € 202.000 v.o.n. Daarnaast worden vijf geschakelde bungalows gerealiseerd. Deze zijn gelegen op kavels vanaf 279 m² en liggen aan een park met grote waterpartijen en fraai openbaar groen. De prijs van de laatste nog beschikbare bungalow is € 207.000 v.o.n. De drie vrijstaande woningen bevinden zich op een eiland en zijn alle verkocht. De bouw van de woningen is in handen van aannemingsbedrijf Fraanje.

WooneXperience

Op 28 mei wordt de Othene wooneXperience gehouden in de Brede School Othene. Tijdens dit evenement worden de plannen voor de nieuwe woonbuurt op de hoek van de Laan van Othene en de Schoenerwerf gepresenteerd. Het woningaanbod bestaat uit zowel rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen als geschakelde bungalows.

Daarnaast is er informatie beschikbaar van het overige aanbod binnen Othene en zijn er voor kinderen tal van leuke activiteiten georganiseerd.

Voor meer informatie zie www.othene.nl of via makelaar Smolders Makelaars www.smoldersmakelaars.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media