AM geeft startsein bouw van nieuw woonconcept De Lofts

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft het startsein gegeven voor de realisatie van De Lofts in Amsterdam. Met De Lofts realiseert AM een concept voor urban millennials, gebaseerd op de community gedachte. De Lofts is een antwoord op de grote vraag naar middeldure woningen in de stedelijke omgeving. Het appartementencomplex bestaat uit 212 compacte huurappartementen met veel extra’s, waaronder diverse werkruimtes, een gezamenlijke woonkamer en een dakterras. Hiermee geeft AM uiting aan haar strategie vernieuwende woonconcepten te ontwikkelen, die inspelen op de maatschappelijke vraag naar betaalbaar wonen en aansluiten op de behoefte van de doelgroep. Na de oplevering lanceert beheerder en exploitant IC-Netherlands De Lofts onder de merknaam ‘THE FIZZ YPL’. De afkorting YPL staat voor Young Professional Living.

 

De Lofts als antwoord op de toenemende vraag naar middeldure woningen in de stad

De vraag naar betaalbare woningen in de stad is groot, en dan met name bij jongeren die zijn geboren tussen 1980 en 2000. Dit zijn de zogenoemde urban millennials of young professionals. Deze doelgroep koopt op latere leeftijd een huis, hecht minder waarde aan bezit en is bereid om voorzieningen te delen. De Lofts wil aan deze vraag voldoen door het introduceren van de community gedachte, waarbij naast de eigen compacte comfortabele woning voorzieningen worden gedeeld.

Community gedachte

De Lofts -naar ontwerp van Inbo architecten – bestaat uit 212 eigentijdse, woonklare studio’s met een gemiddelde gebruiksoppervlakte van 32 m². Deze worden voorzien van een badkamer, een keuken met inbouwapparatuur, vloer-, wand- en raamdecoratie en een opbergruimte. Bij oplevering is het appartement direct te betrekken. Naast het eigen appartement kunnen bewoners op de begane grond gebruik maken van diverse gemeenschappelijke ruimten, waaronder diverse werkruimtes, een woonkamer en een dakterras met uitzicht over de stad. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Energiezuinig, stadverwarming en sturing op een gezond binnenklimaat

De Lofts is een zeer energiezuinig appartementencomplex met een EPC van 0,15. Het gebouw wordt aangesloten op stadsverwarming en krijgt op het dak ongeveer 800 m² aan zonnepanelen. De grote raampartijen in de woningen en het vele daglicht in de gemeenschappelijke ruimten in combinatie met mechanische ventilatie op CO²-sturing zorgen voor een gezond binnenklimaat.

Amstelkwartier als een nieuw stuk stad

Met het concept van De Lofts won AM de tender ‘blok 2BB’ in het Amstelkwartier van de gemeente Amsterdam in december 2015. De Lofts is hiermee het derde project van AM in het Amstelkwartier naast het prijswinnende Villa Mokum voor starters en het project SomerParc Residences.

Over IC-Netherlands

IC Netherlands is gespecialiseerd in het ontwikkelen, beleggen en beheren van studentenhuisvesting en woningen voor young professionals. IC Netherlands lanceert dit jaar een nieuw woonconcept gericht op woonbeleving en betaalbaarheid onder de naam ‘YOUNG PROFESSIONAL LIVING (YPL)’. De 279 woningen van het project Little Manhattan in Amsterdam zullen dit jaar als eerste worden beheerd onder de merknaam ‘THE FIZZ YPL’.

IC-Netherlands gelooft sterk in de doelgroep van de getalenteerde individualist die veel waarde hecht aan zijn flexibele leven. Deze young professional kan en wil overal ter wereld wonen en werken. Betaalbaar wooncomfort en -beleving is voor hen essentieel. De Lofts sluit daar perfect bij aan.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media