AM geeft startsein bouw Loofmeesters in Maassluis

Wethouder Keijzer verricht officiële handeling

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft vrijdag 12 december het startsein voor de bouw van 32 woningen in de tweede fase van het project Loofmeesters in Maassluis. Alle woningen zijn op één na verkocht. Wethouder Arnold Keijzer van de gemeente Maassluis verricht de officiële handeling.

Type E Oud-Hollands

Loofmeesters
Loofmeesters is een groene, tuinstedelijke woonbuurt in de voormalige Burgemeesterswijk te Maassluis. Hier zijn de oorspronkelijke, verouderde appartementengebouwen al grotendeels vervangen door een gevarieerd aanbod van eengezinswoningen en nieuwe appartementgebouwen. Het groene karakter van de wijk wordt gevormd door het centraal gelegen Vrijheidspark en verschillende brede lanen tussen de ‘Nieuwe Waterweg’ aan de zuidzijde en de ‘Dijkpolder’ aan de noordzijde. Loofmeesters is goed ontsloten en heeft tal van voorzieningen in de directe nabijheid.De eerste fase van Loofmeesters, Hof Zuid en Buitenrijk zijn gerealiseerd en inmiddels is fase twee van start gegaan. Na voltooiing van de bouw worden de bestaande, volgroeide bomen teruggeplaatst vanuit het bomendepot, waarmee de groene entourage verder wordt versterkt.

Woninginformatie
Het woningaanbod in de huidige fase bestaat uit achttien rijwoningen in jaren dertig architectuur en veertien twee-onder-een-kapwoningen in Oudhollandse sfeer. Het ontwerp van de woningen is ontleend aan de BAM wooncollectie en komt van inhouse architect Benedict Kraus. Van de 32 huizen die nu in aanbouw zijn, is nog één twee-onder-een-kapwoning beschikbaar. De prijs van deze woning is € 311.412 v.o.n. De bouw is in handen van BAM Woningbouw Rotterdam. Zie www.loofmeesters.nl voor meer informatie over het project.

Profiel AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media