AM geeft startsein bouw Le Grand in Bilthoven

Kleinschalig plan met woningen in jaren dertig stijl

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft het startsein gegeven voor de bouw van de eerste 25 woningen in het project Le Grand in Bilthoven. Het betreft een kleinschalig plan nabij het centrum van Bilthoven met een aanbod van in totaal 39 woningen in de prijsklasse vanaf € 350.000 tot en met € 654.000 v.o.n.
AM - Le Grand - 2^1-kap - 300 dpiLR

Le Grand ligt op de hoek van de Leijenseweg en de 2e Brandenburgerweg en betreft de herontwikkeling van een voormalige bedrijfslocatie naar een markante en intieme woonbuurt. Het kleinschalige plan omvat achttien twee-onder-een-kapwoningen, twaalf herenhuizen en negen rij- en hoekwoningen. Het ontwerp van PBV Architecten is geïnspireerd op de stijl van de jaren dertig, kenmerkend voor grote delen van Bilthoven. Le Grand heeft een traditionele planopzet: alle woningen hebben dezelfde rode gevelsteen, grote dakoverstekken en erfafscheidingen met een muurtje en beukenhaag. Interieurarchitect Bertram Beerbaum van Designa is ingeschakeld voor de indeling en styling van de woningen. De bouw wordt uitgevoerd door BAM Woningbouw.

Le Grand is ontwikkeld in samenspraak met belangstellenden, die al in een vroeg stadium van het ontwikkelproces zijn betrokken. Hierdoor zijn de woningontwerpen en woonsferen zoveel mogelijk afgestemd op de wensen van de toekomstige bewoners. De herenhuizen, de rijwoningen, alsmede vier twee-onder-een-kapwoningen gaan nu in aanbouw. Hiervan is het merendeel verkocht en zijn vier woningen onder optie. Voor de twee-onder-een-kapwoningen die nog niet in aanbouw zijn, geldt dat de woning na verkoop direct kan worden gerealiseerd.

Open Huis
AM houdt zaterdag 27 september open huis voor Le Grand in het kader van de Landelijke Nieuwbouwdag. Belangstellenden zijn van 11.00 tot 13.00 uur welkom bij makelaar Ruyssenaars op de Vinkenlaan 1 in Bilthoven. Zie ook www.woneninlegrand.nl.

Tijdens deze dag geeft AM woonconsumenten voorlichting over actuele ontwikkelingen op de woningmarkt en over de belangrijkste voordelen van een nieuwbouwwoning. De woningmarkt trekt weer aan. Het aantal verkopen stijgt aanzienlijk. Daarnaast is de hypotheekrente nog steeds historisch laag. Voordelen als keuzevrijheid in de indeling en uitvoering van de woning, zijn voor veel kopers belangrijke beweegredenen bij hun voorkeur voor een nieuwbouwwoning. Een nieuwbouwwoning is bovendien veiliger en heeft door de goede isolatie een aanzienlijk lager energieverbruik dan bestaande woningen. Een ander bijkomend voordeel is dat de woning de eerste jaren nauwelijks onderhoud nodig heeft. Wie zich oriënteert op een nieuwbouwwoning kan voor meer informatie kijken op www.am-nieuwbouwdag.nl.

Profiel AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Download PDF

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media