AM geeft startsein bouw Houthaven in Schiedam

Nieuwe kleinschalige wijk met fraai uitzicht op het Spuikanaal

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft woensdag 10 december het startsein voor de bouw van 21 woningen in het project Houthaven in Schiedam. Wethouder Alexander van Steenderen verricht hierbij de officiële handeling. Binnen Houthaven worden in totaal zestig woningen in verschillende fasen gerealiseerd. AM71403FLR

 Houthaven
Houthaven is een nieuw gedeelte van het Schiedamse eiland De Gorzen. De Gorzen vormt samen met De Plantage en Het Nassaukwartier Schiedam-Zuid een waterrijke en groene omgeving. De zestig laagbouwwoningen grenzen aan het bestaande gedeelte van de wijk en aan de Havendijk, dat een weids uitzicht biedt over de dijk en het Spuikanaal. Houthaven heeft een kleinschalige, kindvriendelijke opzet.De haakse straatjes tussen de woningen zijn ‘autoluw’. De parkeerplaatsen zijn op de kop van de woonblokken gesitueerd. In de reeds bestaande bebouwing in De Gorzen zijn diverse winkel- en onderwijsvoorzieningen aanwezig.

Speels en eigentijds
Door het gebruik van heldere baksteenkleuren en de uitspringende woningen aan de uiteinden en in het midden van de huizenblokken, krijgen deze een speels karakter. Rondom de deuren en hoge kozijnen zijn markante kaders aangebracht, die appelleren aan voormalige herenpanden. Het eigentijdse ontwerp van de woningen komt van Mulleners en Mulleners Architecten. De oppervlaktes van de woningen variëren van 118 m² tot 138 m² en deze zijn standaard voorzien van vier slaapkamers. Kopers hebben de mogelijkheid een vijfde of zesde slaapkamer te creëren. Van de 21 woningen die nu in aanbouw gaan, is ruim 50% verkocht. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 222.500 tot en met € 262.500 v.o.n. De bouw van de woningen is in handen van BAM Woningbouw Rotterdam. Op www.houthavenschiedam.nl is meer informatie te vinden over het project.

Profiel AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

 Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media