AM geeft startsein bouw voor hoogwaardige gebiedsontwikkeling Park Centraal met 380 woningen in Tilburg

Samen met de gemeente Tilburg heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM gisteren het startsein gegeven voor de bouw van de eerste fase van gebiedsontwikkeling Park Centraal aan de westrand van Tilburg. De start van de eerste fase betekent de realisatie van 56 grondgebonden koop- en huurwoningen. In samenwerking met de gemeente Tilburg realiseert AM hier de komende jaren een hoogwaardige gebiedsontwikkeling met in totaal 380 woningen. Nagenoeg alle woningen in fase 1 zijn inmiddels verkocht. In oktober is gestart met de verkoop van fase 2.

Officiële handeling

De start van de bouw is op 13 december gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Wethouder Mario Jacobs van de gemeente Tilburg en Jaap van Engelshoven, adjunct-directeur AM Zuidwest, gaven het startsein voor de bouw. Zij onthulden Park Centraal symbolisch door het verlichten van enkele kerstbomen. De bouw van de 56 woningen is in handen van BAM Wonen. Naar verwachting worden de woningen in het derde kwartaal van 2018 opgeleverd.

Park Centraal

Park Centraal zal uit eindelijk ruimte bieden aan 380 nieuwbouw woningen aan de rand van de Reeshof in Tilburg. Onderscheidend is het ruim twee hectare grote park dat van noord naar zuid door het hele plangebied loopt. De bouw start aan de zuidkant van het plangebied ter hoogte van de Dalemdreef en de Soerendonklaan. Hier worden in fase 1 in totaal 56 woningen gerealiseerd.

Woningprogramma: breed palet aan woningtypen

Binnen Park Centraal is er veel keus. Er is een breed palet aan woningtypen in uiteenlopende prijscategorieën. Het aanbod bestaat uit rij- en hoekwoningen, semi-bungalows en twee-onder-een-kapwoningen. De meeste woningen zijn in jaren 30-stijl en een enkele in contrasterend modern. De prijzen van de koopwoningen variëren €216.500,- en €378.500,- v.o.n. Meer informatie over het plan en de koopwoningen is te vinden op www.parkcentraal.nl

Er worden in Park Centraal ook woningen gerealiseerd voor de vrije sector huur. Van de 56 woningen in fase 1 en 2 zijn twaalf woningen bestemd voor de verhuur. Deze woningen zijn verworven door Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor het Achmea Dutch Residential Fund. De huur voor deze woningen ligt tussen € 850, en € 980,- per maand. De verhuur start naar verwachting medio 2018.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media