AM geeft startsein bouw exclusief appartementencomplex UpMountain in stadshart Amstelveen

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft woensdag 19 december het officiële startsein voor de bouw van het luxe appartementengebouw UpMountain in het stadshart van Amstelveen. In het bijzondere complex dat bovenop de nieuw gebouwde Q-park garage wordt gerealiseerd, komen 45 appartementen van diverse groottes. Tijdens de feestelijke handeling wordt het hamerstuk gehesen, dat de verbinding gaat vormen tussen Q-Park parkeergarage, een omvangrijk nieuw winkelpand aan het buitenplein en het appartementengebouw. De officiële handeling wordt ingeleid door wethouder Herbert Raat van de gemeente Amstelveen, die verantwoordelijk is voor het Stadshart in Amstelveen, en Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest. Op één woning na zijn alle appartementen verkocht.

‘Living on top’

Het appartementengebouw UpMountain omvat 45 luxe appartementen en wordt als een bergdorp op de nieuwe parkeergarage van het winkelpand van Hudson’s Bay in het centrum van Amstelveen gerealiseerd. Het wordt de nieuwe blikvanger van het Handelsplein en de Stadstuinen en de bewoners leven straks letterlijk op een toplocatie. De opvallende architectuur van Rijnboutt met de trapsgewijze opbouw van appartementen biedt ruimte voor royale dakterrassen en een weids uitzicht over Amstelveen. Het atrium dat van de zesde verdieping doorloopt naar het dak, zorgt voor een mooie lichtinval en een fijn binnenklimaat.

De groottes van de appartementen zijn vanaf 77 m2 tot en met een penthouse van 392 m2 met een riant dakterras rondom van 650 m2. Prijzen varieerden van € 435.000 tot en met € 2.750.000 v.o.n.

Unieke bouwwijze

Het gebouw is door AM ontwikkeld in samenwerking met Top Vastgoed en FiMek estate. De bouwwijze is voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk. Het gebouw is al op hoogte doordat de liftkern reeds is doorgetrokken tot en met de twaalfde verdieping. De torenkraan waarmee het gebouw wordt gerealiseerd, is in deze liftkern geplaatst. De rest van het gebouw wordt in staalbouw gerealiseerd. De winkel van Hudson’s Bay en de garage zijn eigendom van ASR, die het opstalrecht aan AM heeft verkocht. De bouw is in handen van AKOR.

Gelukkig leven

Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s “Gelukkig leven”. UpMountain geeft bewoners een excentrieke woonbeleving met haar luxe appartementen en grote dakterrassen op hoogte. Gelegen midden in het stadshart van Amstelveen, biedt deze woonlocatie zowel het gemak van de nabijheid van het centrum en tegelijkertijd volop rust en privacy.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media