AM geeft startsein bouw voor energiezuinige woningen ZuiderHoeven in Hoofddorp

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft 22 november het startsein voor de bouw van 56 energiezuinige grondgebonden woningen in het plan ZuiderHoeven in Hoofddorp. Alle woningen zijn verkocht. Naar verwachting worden de eerste woningen nog voor de zomervakantie van 2018 opgeleverd en krijgen de toekomstige bewoners de sleutel overhandigd. In ZuiderHoeven ontwikkelt AM, in samenwerking met een particuliere belegger, in totaal 103 koop- en huurwoningen.

Officiële handeling

De start van de bouw wordt op 22 november gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Wethouder Tom Horn geeft het startsein voor het slaan van de eerste funderingspaal, waarna er wordt getoost op de succesvolle voortgang van het project. De bouw van de 56 koopwoningen is in handen van BAM Wonen.

Project Zuidrand

ZuiderHoeven is onderdeel van het project Zuidrand in Hoofddorp met een directe aansluiting op de snelweg A4. Zuidrand voorziet in woningontwikkeling en realisatie van commerciële en maatschappelijke voorzieningen aan de zuidkant van Hoofddorp.

AM heeft samen met Common Affairs en Loos van Vliet (stedenbouw) een planvisie voor de nieuwe wijk Zuidrand gemaakt, waarbij traditionele hoven, in overeenstemming met de cultuurhistorie in de Haarlemmermeer, de basis vormen voor de verkaveling en het architectonisch ontwerp.

Zuiderhoeven

De 103 woningen van het deelplan Zuiderhoeven voldoen aan een hoger dan gemiddeld ambitieniveau op onder meer energiezuinigheid en milieuwaarde; de zogenaamde GPR (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn) score. De energiezuinige woningen met een energieprestatie (EPC) van < 0,25 beschikken standaard over een innovatief verwarmingssysteem. Een warmtepompinstallatie in combinatie met zonnepanelen verzorgt de vloerverwarming en het warm tapwater. De woningen krijgen daarom geen gas aansluiting. AM geeft daarmee uiting aan haar duurzaamheidsambitie om toekomstbestendige leefomgevingen te ontwikkelen.

Woningprogramma

Het woningprogramma bestaat uit grote rij- en hoekwoningen met een beukmaat van zes meter. De woningen zijn geschakeld in kleine woonblokjes van ongeveer zeven woningen. De karakteristieke twee-onder-een-kapwoningen staan op een ruime kavel van circa 300 m². De prijzen van de woningen lagen tussen €387.000,- tot €530.000,- v.o.n. In de v.o.n. prijs van de rij- en hoekwoningen zijn twee eigen parkeerplaatsen op het nabij gelegen privé-binnenhof begrepen. De twee-onder-een-kapwoningen beschikken over twee parkeerplaatsen op eigen erf.

Meer informatie over het plan en de woningen.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media