AM geeft startsein bouw De Beukse Poort in Hoofddorp

Wethouder Horn verricht officiële handeling.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft op 11 mei het officiële startsein voor de bouw van 28 grondgebonden woningen in het plan De Beukse Poort in Hoofddorp, dat wordt gerealiseerd op een voormalige kantoorlocatie. Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor kopers en andere betrokkenen verricht wethouder Tom Horn de officiële handeling. Alle woningen zijn verkocht. Naar verwachting worden de eerste woningen nog voor het einde van 2016 opgeleverd en krijgen de toekomstige bewoners de sleutel overhandigd.

1808,0 AM- Beukse Poort Hoofdorp - herenhuizen - 300dpiLR
De Beuk Erin

AM is één van de founders van ‘De Beuk Erin’. Sinds 2010 is dit is een initiatief waarmee een start is gemaakt met verduurzaming van bestaande kantoren- en bedrijven locaties in Haarlemmermeer. Met De beuk Erin wordt een bijdrage geleverd aan de ambitieuze toekomst van Haarlemmermeer als meest duurzame vestigingsplaats. De founders hebben dit initiatief opgevat vanwege hun betrokkenheid bij Haarlemmermeer en zijn succesvolle pioniers op het gebied van duurzame ruimteontwikkeling en het creëren van een vitale leefomgeving. De huidige transformatie van het oostelijk deel van de voormalige kantorenlocatie Beukenhorst naar een aantrekkelijke woonomgeving vormt de pilot van de aanpak van de kantorenleegstand in de gemeente Haarlemmermeer.

De Beukse Poort

De nieuwe woningen worden gerealiseerd in het oostelijk deel van Hoofddorp tussen de Kruisweg en Kalorama en vormen straks de nieuw vormgegeven entree naar het centrum van Hoofddorp. In De Beukse Poort worden zestien stadswoningen en twaalf herenhuizen gerealiseerd. De twaalf herenhuizen zijn ontworpen door Klunder architecten en kenmerken zich door een stedelijk karakter en zijn voorzien van eigentijdse klassieke stijlkenmerken. De zestien stadswoningen in de jaren dertig stijl sluiten aan bij de reeds bestaande woningen aan de Kalorama en maken zo een fraaie verbinding met de huidige woonomgeving. De woningen beschikken alle over een ruime tuin en een privéparkeerplaats op het achtergelegen binnenhof. De bouw is in handen van BAM Woningbouw Amsterdam. Meer informatie over het plan en de woningen is te vinden op www.debeuksepoort.nl.

Officiële handeling

AM houdt op 11 mei een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. De officiële handeling bestaat uit het slaan van een funderingspaal door wethouder Tom Horn, waarna een toost zal worden uitgebracht op de succesvolle afronding van het project.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media