AM geeft startsein bouw Cruquiuswerf voor fraai wonen aan het water in Amsterdam-Oost

Amsterdam-Oost is binnenkort een nieuw en onderscheidend woongebied rijker. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start vandaag de bouw van 173 koopwoningen en 122 huurwoningen op Cruquiuswerf in Amsterdam. De huurwoningen worden gerealiseerd in opdracht van a.s.r. real estate. Het aanbod omvat urban apartments, townhouses en penthouses en voldoet daarmee aan de woonwensen van een breed publiek. De fraaie ligging van het plan met water rondom, zorgt ervoor dat bijna alle bewoners straks genieten van uitzicht op de kade en het water. Naar verwachting wordt in het kader van de start bouw in maart een feestelijke handeling georganiseerd voor kopers en andere betrokkenen.

Stedelijk wonen voor een breed publiek

Cruquiuseiland ligt op een rustige locatie en toch binnen de ring van Amsterdam op slechts een paar minuten fietsen van het centrum. Het waterrijke plan (aan de ene kant het Amsterdam-Rijnkanaal en aan de andere kant de Nieuwevaart richting het centrum) met hippe winkels, horeca en creatieve bedrijvigheid zorgen voor levendigheid in de wijk. De monumentale gebouwen, de voormalige pakhuizen, wijnsilo’s en andere historische elementen in het gebied, herinneren aan het industriële verleden van het eiland en geven tevens een stoere sfeer en eigenheid aan de plek.

Cruquiuswerf ligt in de elleboog van het schiereiland Cruquiuseiland in het Oostelijk Havengebied. Hier komen twaalf appartementengebouwen met diverse typen woningen, appartementen en studio’s. De moderne architectuur komt van KCAP. De prijzen van de koopwoningen zijn vanaf € 175.0000 tot € 890.000 v.o.n. op basis van een jaarlijks erfpachtcanon. De huurprijzen zijn vanaf circa € 950 tot ongeveer € 1600 per maand. De verhuur start enkele maanden voor de oplevering van het project.

De bouw is in handen van BAM Wonen. Naar verwachting zijn de eerste opleveringen  vanaf de eerste helft van 2021.

Duurzaamheid in Cruquiuswerf

Alle woningen worden voorzien van goede isolatie en uitgevoerd met een individuele lucht/water warmtepomp. De daken worden voorzien van zonnepanelen. Met het toepassen van de lucht/water warmtepompen worden de woningen zonder gas uitgevoerd.

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios

Kopers hebben voor de indeling en afwerking van hun woning een uitnodiging voor een unieke experience bij Homestudios ontvangen. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een fysieke en digitale klantreis en complete woonervaring, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Zo helpt het experience center Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken. Homestudios is een samenwerking van BAM en vele partners op woongebied.

Stad- en gebiedmaker

Het plan omarmt de visie van AM die zij uitdraagt als koploper op het gebied van stad- en gebiedmaker. Cruquiuswerf biedt een woon-, werk en verblijfsbestemming binnen de stad voor een divers publiek. Met betaalbare woningen voor starters tot luxe urban apartments, penthouses en townhouses voor (jonge) gezinnen, tweeverdieners en ouders van wie de kinderen uit huis zijn, wordt dit voor alle bewoners een fraaie plek om te wonen.

Meer informatie over het plan en de koopwoningen is te vinden op www.cruquiuswerf.nl. Voor de huurwoningen van a.s.r. real estate is meer informatie te vinden op www.hurenopcruquiuswerf.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media