AM geeft startsein bouw 75 nul-op-de-meter huizen in Schoemaker Plantage, de meest duurzame wijk van Delft

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft vrijdag 9 november het startsein voor de bouw van 75 toekomstbestendige nul-op-de-meter huizen in Klinkerbuurt 3 in de Schoemaker Plantage in Delft. Op de voormalige TNO-locatie wordt de derde fase met bijzonder energiezuinige huizen gerealiseerd. Hiermee geeft AM verdere invulling aan haar duurzaamheidsambities. Wethouder Bas Vollebregt van de gemeente Delft verricht de officiële handeling tijdens de feestelijke bijeenkomst voor kopers en andere betrokkenen. Alle 75 woningen zijn inmiddels verkocht.

Eerste zeer energiezuinige stadsbuurt in Delft

AM geeft met deze ontwikkeling invulling aan één van haar kernthema’s “gedurfde duurzaamheid”, waarbij in een vroeg stadium duurzaamheidskansen en -wensen zijn onderzocht en toegepast. De Schoemaker Plantage wordt een buurt met zeer energiezuinige huizen, waarbij bijzondere aandacht is voor de uitstraling van de zogenaamde nul-op-de-meterhuizen (NOM). De zonnepanelen zijn fraai geïntegreerd in het ontwerp van de huizen, die hiermee kunnen voorzien in hun eigen energiebehoefte. Bij een nul-op-de-meterhuis zijn de in- en uitgaande energiestromen in balans en wordt voorzien in gezond en comfortabel wonen.

In het ontwerp van WAM architecten komen verleden en toekomst samen: de huizen hebben het karakteristieke uiterlijk van de ‘Nieuwe Delftse School-architectuur’ en tevens al het comfort van een bijzonder energiezuinig huis. De huizen zijn voorzien van een warmtepomp met een individuele gesloten bron. Zo hebben de huizen niet alleen vloerverwarming in de winter, maar ook vloerkoeling in de zomer en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, dat zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Daar komt bij dat er een extra leenruimte is van € 25.000 bij de aankoop van een NOM-huis.

Wonen aan het stadspark

Het hart van de nieuwe woonbuurt wordt gevormd door een groot stadspark, dat al tijdens de bouw van de huizen wordt aangelegd. De eerste bewoners wonen dus al aan het park bij het betrekken van hun nieuwe huis. De eerste 56 nul-op-de-meter huizen uit de eerste twee fasen worden reeds bewoond. Begin van de zomer is ook de verkoop gestart van zeventien herenhuizen aan het park, hiervan zijn nog enkele woningen beschikbaar. De bouw is in handen van BAM Wonen. Meer informatie over de nieuwe buurt en het nul-op-de-meterconcept is te vinden op www.schoemakerplantage.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media