AM en MN geven officieel startsein bouw woontoren Overhoeks in Amsterdam Noord

147 huurwoningen, deels met vernieuwend ‘Friends-concept’

Woontoren OverhoeksGebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en vermogensbeheerder MN geven maandag 6 juli het officiële startsein voor de bouw van 147 appartementen in woontoren Overhoeks in Amsterdam Noord. Coby van Berkum (voorzitter stadsdeelbestuur Amsterdam Noord), George van Hooijdonk (Hoofd Onroerend Goed Nederland MN) en Ronald Huikeshoven (directeur AM Noordwest) verrichten de officiële handeling. De door AM ontwikkelde woontoren is de eerste woningontwikkeling in De Strip in Overhoeks.

Woontoren Overhoeks
De nieuwe woontoren komt aan het IJ tegenover het centraal station en naast filmmuseum EYE, de toren ADAM en het Grootlab, waarin veel creatieve en snel groeiende bedrijven zijn gehuisvest. Behalve 147 appartementen met berging omvat het project 580 vierkante meter aan commerciële functies en 69 inpandige parkeerplaatsen.

‘Friends-concept’
AM en MN hebben voor dit project het zogenoemde ‘Friends-concept’ ontwikkeld. Dit betekent dat één woning geschikt is voor twee eenpersoonshuishoudens. De appartementen zijn zodanig ontworpen dat de bewoners beschikken over twee ruime gelijkwaardige slaapkamers en gemeenschappelijke ruimten zoals woonkamer, keuken en badkamer. In de huidige opzet worden 48 woningen volgens dit concept gerealiseerd.

AM is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze woontoren, met MN als comaker. De aanpak was gebaseerd op het businessmodel ‘I AM YOU’ van AM, waarbij wordt ontwikkeld op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. MN neemt het project af ten behoeve van Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek. Het ontwerp van dit markante gebouw dat de skyline aan het IJ mede zal gaan bepalen, is van Architectenbureau Paul de Ruiter. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Over MN
MN is een van de grootste pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders van Nederland, met meer dan 60 jaar ervaring. MN beheert een vermogen van ruim € 100 miljard voor diverse pensioenfondsen, in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast voert MN de pensioenadministratie uit voor bijna 2 miljoen mensen en ruim 36.000 werkgevers. Bij MN werken circa 1.200 mensen.

 

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media