AM en Jebber sluiten koopovereenkomst voor 46 appartementen in plan Soho District Utrecht

Versterking voor multiculturele kwaliteit Lombok

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft maandag 23 april een koopovereenkomst gesloten met Jebber (ontwikkelaar/belegger van starterswoningen) voor 46 huurappartementen in het plan Soho District aan de Groeneweg in de Utrechtse wijk Lombok. AM ontwikkelt in Soho District in totaal 139 koop- en huurappartementen. De planning is eind dit jaar te starten met de voorbereidende bouwactiviteiten.

Soho District ligt in de multiculturele wijk Lombok; een smeltkroes van verschillende culturen waardoor een populair, binnenstedelijk gebied is ontstaan. Lombok is een menging van wonen, werken, horeca en winkelvoorzieningen. Het plan Soho District is een belangrijke impuls voor de kwaliteit van wonen en leven in deze wijk. Het uitgangspunt is een totale herstructurering en opwaardering van het bestaande gebied. Het programma bestaat naast 139 appartementen uit circa 6.000 m² commerciële ruimten, die door Multi Vastgoed worden ontwikkeld.

Ecologische zone
Vier appartementengebouwen met op de begane grond winkels zijn gesitueerd aan weerszijden van een nieuw te realiseren plein met groen- en parkeervoorzieningen. Op de hoek van de Groeneweg en het plein wordt een jongerencentrum gerealiseerd. Het plein sluit aan op de Oude Rijn. Langs het water van de Oude Rijn zal de ecologische zone tussen de Laan van Nieuw Guinea en de Vleutenseweg in ere worden hersteld zodat sprake is van een aaneengesloten groene zone. De twee appartementengebouwen die AM ontwikkelt langs de Oude Rijn bestaan uit vier woonlagen. Toekomstige bewoners kunnen hun auto parkeren op een parkeerdek boven de supermarkten. Winkelend publiek en bezoekers kunnen parkeren op het plein.

Starters, gezinnen en ouderen
Het woningaanbod in Soho District is zeer gevarieerd en bestemd voor starters, gezinnen en ouderen. De appartementen verschillen in oppervlakte (van 50 m² tot 130 m²), indeling en prijsniveau. Er zijn twee-, drie- en vierkamerappartementen met uitzicht op het plein of op het water. Vrijwel alle appartementen beschikken over een comfortabel balkon of terras, een loggia of een ruime tuin. Van Mourik is de architect van Soho District. De bouw is in handen van JP van Eesteren.

‘Jebber is verheugd over de aankoop van de 46 huurappartementen, die een goede bijdrage leveren aan het woningtekort voor net afgestudeerde Utechtse starters. De twee- en driekamerappartementen en de kwaliteit van de locatie met de vele voorzieningen sluiten uitstekend aan op de wensen van deze starters´, aldus Monique van Loon, directeur van Jebber.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media