AM en IC leveren vernieuwend woonconcept op voor urban millenials in het Amstelkwartier

Het nieuwe appartementengebouw THE FIZZ Lofts is opgeleverd en klaar voor haar nieuwe bewoners. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM viert samen met belegger en exploitant IC Netherlands, overige projectbetrokkenen en enkele toekomstige bewoners op 11 juni op feestelijke wijze de oplevering. De Lofts betreft een woongebouw voor urban millennials en is een antwoord op de grote vraag naar middeldure woningen in de stedelijke omgeving. Hiermee geeft AM uiting aan haar strategie vernieuwende woonconcepten te ontwikkelen, die inspelen op de maatschappelijke vraag naar betaalbaar wonen en aansluiten op de behoefte van de doelgroep.

Community gedachte

De Loftsgedachte bestaat uit 212 eigentijdse, woonklare Loft-achtige studio’s met een gemiddelde gebruiksoppervlakte van 32 m². Naast het eigen appartement kunnen bewoners gebruik maken van diverse gemeenschappelijke ruimten, waaronder diverse werkruimtes, een woonkamer en een dakterras met uitzicht over de stad. Het ontwerp is van Inbo architecten. De inrichting is ontwikkeld door IC Netherlands en de bouw was in handen van BAM Wonen.

De vraag naar betaalbare woningen in de stad is groot, en dan met name bij jongeren die zijn geboren tussen 1980 en 2000. Dit zijn de zogenoemde urban millennials of young professionals. Deze doelgroep koopt op latere leeftijd een huis, hecht minder waarde aan bezit en is bereid om voorzieningen te delen.

The FIZZ

THE FIZZ is een co-living operator in Nederland sinds 2017 en onderdeel van IC Netherlands. Naast The FIZZ Little Manhattan en The FIZZ Spartaan is The FIZZ Lofts de derde locatie in Amsterdam. De Lofts past perfect bij de strategie van The FIZZ; micro living in stedelijke gebieden. The FIZZ heeft bij De Lofts zelf het interieurconcept verzorgd.

Energiezuinig, stadverwarming en sturing op een gezond binnenklimaat

Het betreft een zeer energiezuinig appartementencomplex met een EPC van 0,15. Het gebouw is aangesloten op stadsverwarming en krijgt op het dak ongeveer 800 m2 aan zonnepanelen. De grote raampartijen in de woningen en het vele daglicht in de gemeenschappelijke ruimten in combinatie met mechanische ventilatie op CO2-sturing zorgen voor een gezond binnenklimaat.

Amstelkwartier als een nieuw stuk stad

De Lofts is het derde project van AM in het Amstelkwartier naast het prijswinnende Villa Mokum voor starters en het project SomerParc Residences. Binnenkort start AM de verkoop van het vierde project;  het direct aan de Amstel gelegen luxe appartementengebouw Riverfront Residences.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media