AM en BrabantWonen vieren start bouw Park Zwanenberg

Wethouder Gé Wagemakers verricht officiële starthandeling

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en BrabantWonen zijn gestart met de realisatie van de eerste twintig woningen in Park Zwanenberg in Oss. Deze woningen met een prijs vanaf € 187.500 v.o.n. zijn vrijwel allemaal verkocht en worden naar verwachting voorjaar 2016 opgeleverd. De bouw is in handen van Muller Bouw uit Oss. Wethouder Gé Wagemakers verricht op dinsdag 29 september de officiële handeling ter markering van de start van de bouw.

AI Driekapper Lupine

Woningaanbod
Het woningaanbod in de eerste fase bestaat uit een ‘wooneiland in het groen’ met dertien rijwoningen, drie semi-bungalows, zes twee-onder-een-kapwoningen en vier vrijstaande, geschakelde woningen. De eerste twintig van de in totaal zesentwintig woningen van cluster 1 worden naar verwachting in het voorjaar van 2016 opgeleverd. Hiervan zijn nog slechts enkele woningen beschikbaar. Er worden uiteindelijk drie van deze kleinschalige wooneilanden en een woonstraat gerealiseerd met in totaal 116 woningen. Elk eiland en de woonstraat tellen verschillende typen woningen, waardoor een diversiteit in wonen en bewoners ontstaat. Tijdens de officiële handeling wordt een nieuw woningtype geïntroduceerd ter uitbreiding van het bestaande aanbod.Het gaat hier om het type ‘Lupine’, een zeer royal driekapper met ruim 150m² woonoppervlakte. De woningen zijn ontworpen door DAT architecten. Meer informatie over het woningaanbod is te vinden op http://www.parkzwanenberg.nl/

Prijsuitreiking fietsenactie Bike+ en Park Zwanenberg
Park Zwanenberg krijgt een gezonde en sportieve omgeving. In het park zelf komt een gezondheidscentrum en aan de overkant verrijst Talentencampus Oss met zijn vele sportfaciliteiten. Ook het stadscentrum, het golfslagbad, scholen en allerlei andere voorzieningen liggen op fietsafstand. Dat gaf AM en BrabantWonen aanleiding om onder de nieuwe bewoners van Park Zwanenberg twee fietsen van Bike+ te verloten. De loting vindt plaats tijdens de officiële handeling. De mensen die een huis hebben gekocht maken automatisch kans om de fietsen te winnen. Park Zwanenberg is onderdeel van het multifunctionele gebied ‘het Oss van Morgen’.

BrabantWonen
BrabantWonen is een open en klantgerichte organsiatie met een lokale voortrekkersrol op het gebied van wonen-zorg-welzijn. Wij werken hierbij gelijkwaardig samen met klanten en partners. BrabantWonen staat dichtbij klanten en is actief aanwezig in buurten en wijken. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeren naar vermogen, gebaseerd op een duurzaam verdienmodel.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media