AM en BrabantWonen starten met verkoop At home in Zuid ‘s-Hertogenbosch

AM en BrabantWonen zijn deze week gestart met de verkoop van achttien geschakelde woningen in de nieuwbouwwijk De Meerendonk in ’s-Hertogenbosch. Daarnaast hebben beide partijen het plan gepresenteerd voor 34 twee-onder-een-kapwoningen en twee vrijstaand geschakelde woningen waarvan de verkoop in september start. Er is grote interesse voor het nieuwe woningaanbod in De Meerendonk, waar circa 160 koopwoningen in het midden en hogere segment, circa 85 (sociale) huurwoningen en een Brede Bossche School worden gerealiseerd.  

De Meerendonk ligt aan de zuidoostkant van ´s-Hertogenbosch, in de oksel van de A2 ter hoogte van Sint Michielsgestel en nabij een kleinschalig natuurgebied. In de nieuwe wijk zijn inmiddels 76 woningen gerealiseerd. De nieuwbouw in De Meerendonk kent diverse prijsklassen, zowel koop als huur, en is bestemd voor een brede doelgroep, die kiest voor wonen in een groene omgeving en op kleine afstand van het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Volgens planning is de nieuwbouw in De Meerendonk in zijn geheel in 2016 gereed. De Meerendonk vormt samen met de Gestelse buurt de wijk Nieuw Zuid.

At home in Zuid
De woningen die nu in verkoop komen, betreffen de tweede fase van At home in Zuid. Naast de 76 woningen die in 2011 zijn opgeleverd, worden achttien geschakelde woningen, 34 twee-onder-een-kapwoningen en twee geschakelde vrijstaande woningen toegevoegd. De interesse voor het woningaanbod is met ruim 150 inschrijvingen groot te noemen. De eerste fase van At home in Zuid was een verkoopsucces vanwege de gunstige prijs-/kwaliteitverhouding van de woningen. Ook de ligging nabij het centrum en de goede verbinding met uitvalswegen waren voor veel kopers reden voor deze locatie te kiezen.

Kavels
De achttien geschakelde woningen liggen op kavels variërend van 83 m² tot 144 m² en hebben een inhoud van 320 m³ tot 340 m³. De prijzen voor de geschakelde woningen beginnen bij € 179.000 v.o.n. De twee-onder-een-kapwoningen zijn met een inhoud van circa 830 m³ bijzonder ruim. Deze woningen zijn te koop voor een prijs vanaf 
€ 379.000 v.o.n. De geschakelde woningen zijn ontworpen door architectenbureau Snoeren. De overige woningen zijn van de hand van Van Aken Architecten. De bouw is in handen van Aannemersbedrijf Hoedemakers uit Rosmalen .

Op www.at-home-in-zuid.nl is meer informatie over het plan te vinden.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media