AM en BrabantWonen starten met bouw achttien koopwoningen ‘At home in Zuid’ ‘s-Hertogenbosch

Alle woningen in korte tijd verkocht

AM en BrabantWonen geven vrijdag 25 januari het officiële startsein voor de bouw van achttien geschakelde woningen in de nieuwbouwwijk De Meerendonk in ’s-Hertogenbosch. Wethouder Geert Snijders verricht de feestelijke handeling. Alle woningen zijn binnen een periode van circa vijf maanden verkocht. In De Meerendonk worden 160 koopwoningen in het midden- en hogere segment en 85 (sociale) huurwoningen gerealiseerd. De Brede Bossche School is in deze nieuwe buurt recent opgeleverd.   

 

De Meerendonk ligt aan de zuidoostkant van ´s-Hertogenbosch, in de oksel van de A2 ter hoogte van Sint-Michielsgestel, grenzend aan de Gestelse buurt en nabij een kleinschalig natuurgebied. In de nieuwe wijk zijn in de eerste fase, die in 2011 is afgerond, 76 woningen gerealiseerd. De nieuwbouw in De Meerendonk kent diverse prijsklassen, zowel koop als huur, en is bestemd voor een brede doelgroep, die kiest voor wonen in een groene omgeving en op kleine afstand van het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Volgens planning is de nieuwbouw in De Meerendonk in zijn geheel in 2016 gereed. De Meerendonk vormt samen met de Gestelse buurt de wijk Nieuw Zuid.

Kavels
De achttien woningen maken deel uit van de tweede fase van At home in Zuid. De tweede fase bestaat uit achttien geschakelde starterswoningen, 34 twee-onder-een-kapwoningen en twee geschakelde vrijstaande woningen. De verkoop van de twee-onder-een-kapwoningen en geschakelde vrijstaande woningen is in september 2012 gestart. De twee-onder-een-kapwoningen zijn met een inhoud van circa 830 m³ bijzonder ruim. Deze woningen zijn te koop voor een prijs vanaf € 379.000 v.o.n. Ook voor deze woningen is veel belangstelling.

De achttien geschakelde woningen die nu gebouwd worden, liggen op kavels variërend van 83 m² tot 144 m² en hebben een inhoud van 320 m³ tot 340 m³. Het ontwerp is van architectenbureau Snoeren. De bouw is in handen van Aannemersbedrijf Hoedemakers uit Rosmalen.

Op www.at-home-in-zuid.nl is meer informatie over het plan te vinden.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media