AM en BrabantWonen geven startsein bouw Park Zwanenberg in Oss

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en BrabantWonen geven woensdag 17 mei het startsein voor de bouw van de volgende twintig woningen in de gebiedsontwikkeling Park Zwanenberg. Op de voormalige locatie van ziekenhuis Bernhoven ontstaat een bijzondere, parkachtige leefomgeving met een nieuwe zorglocatie, en een mix van huur- en koopwoningen. De koopwoningen worden gerealiseerd als intieme wooneilanden in het groen aan de rand van de binnenstad. Met de realisatie van Park Zwanenberg heeft Oss er een prachtige woonlocatie bij.

Het nieuwe gezondheidscentrum en de sociale huurappartementen in Park Zwanenberg zijn al gerealiseerd. Ook zijn de 27 koopwoningen uit de eerste fase inmiddels bewoond. De tweede fase, waarvan nu twintig woningen in aanbouw gaan, bestaat in totaal uit dertig woningen. Het woningaanbod omvat 23 rijwoningen in diversen maten, drie halfvrijstaande woningen en vier semi-bungalows. Deze woningen liggen in het tweede wooneiland in het plan. In totaal worden er drie van deze kleinschalige wooneilanden en een woonstraat gerealiseerd met in totaal 116 woningen. In het hart van ieder eiland is ruimte om te parkeren. Hierdoor is er van vanuit iedere woning vrij zicht op de groene omgeving. Elk eiland en de woonstraat tellen verschillende typen woningen, waarmee een diversiteit in wonen en bewoners ontstaat. De prijzen zijn vanaf €199.950 tot en met €260.950 v.o.n. De oplevering van de woningen uit de tweede fase is volgens planning  begin 2018. De bouw van de laatste tien woningen uit de tweede fase wordt naar verwachting in het najaar van 2017 gestart. De woningen zijn ontworpen door DAT architecten.

Wonen in het groen

Park Zwanenberg omvat de herontwikkeling van ziekenhuis Bernhoven in Oss. Het bestaande groen op deze locatie is de drager van het plan Park Zwanenberg. Een groot aantal oude platanen blijft bewaard, waardoor het parkgevoel direct aanwezig is. Het park wordt compleet met de aanplant van nieuwe bomen en struiken. Bijzonder is daarnaast dat bij de bouw van de nieuwe woonwijk honderd procent gerecycled beton wordt gebruikt, dat bij de sloop van het voormalig ziekenhuis op dezelfde locatie vrijkwam. De bouw van Park Zwanenberg is in handen van Muller Bouw uit Oss.

Park Zwanenberg ligt tussen de Dr. Saal van Zwanenbergsingel en Joannes Zwijsenlaan en is goed bereikbaar. Het ligt niet ver van de NS stations en ligt gunstig ten opzichte van de uitvalswegen naar Nijmegen en ’s-Hertogenbosch. Het centrum is per fiets slechts enkele minuten weg.

Meer informatie over Park Zwanenberg is beschikbaar op www.parkzwanenberg.nl.

Over BrabantWonen

BrabantWonen is een open en klantgerichte organisatie met een lokale voortrekkersrol op het gebied van wonen-zorg-welzijn. Wij werken hierbij gelijkwaardig samen met klanten en partners. BrabantWonen staat dichtbij klanten en is actief aanwezig in buurten en wijken. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeren naar vermogen, gebaseerd op een duurzaam verdienmodel.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media