AM en BPD verkopen commerciële plint van Xavier aan IEF Real Estate Services

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en ontwikkelaar BPD, samenwerkend in de ontwikkelingscombinatie Zuidschans C.V., ondertekenen vandaag met IEF Real Estate Services de koopovereenkomst van het nieuwe woonicoon Xavier aan de Zuidas in Amsterdam. Hierbij worden de commerciële units eigendom van de vastgoedonderneming. De transactie gaat over een viertal commerciële ruimtes, gelegen aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam. Voorafgaand aan de verkoop is - in nauw overleg met de gemeente Amsterdam - gezocht naar een partij die aansluit bij de ambitie om een kwalitatief hoogwaardige en levendige invulling te geven aan de plint.

Xavier: High-end woonicoon van de Zuidas met levendige plint

Xavier wordt een luxe woontoren, met 110 huur- en 49 royale koopappartementen, 336 m2 BVO commercieel en parkeervoorzieningen. Op de begane grond bevinden zich vier commerciële units van respectievelijk 111 m², 106 m², 58 m² en 61 m² die een hoogwaardige kwalitatieve invulling gaan krijgen die gaat zorgen voor levendigheid op de Zuidas.

Met Xavier wordt de woon- en voorzieningenfunctie van de Zuidas verder versterkt. Het ontwerp is van KENK Architecten te Amsterdam en de realisatie is in handen van Waal.

De 75 meter hoge woontoren heeft 21 verdiepingen en twee lagere woongebouwen van zes verdiepingen. De 49 royale koopappartementen worden gerealiseerd op de tiende tot en met 21e verdieping van de woontoren. Alle woningen zijn in 2016 verkocht. De huurappartementen komen in de twee lagere woongebouwen en op de eerste tot en met negende verdieping van de hoogbouw. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd met 122 plaatsen.

Met Xavier zetten AM en BPD binnen Zuidschans C.V. hun samenwerking voort op de Zuidas. Op dit moment realiseren AM en BPD, naast Xavier, samen the George en the Gustav. Eerder is OPZUID gerealiseerd. Het gebouw, vlak bij de ring A10 en Airport Schiphol, heeft een exclusieve uitstraling, zowel aan de buiten- als binnenzijde van het gebouw. De royale centrale entree naar de appartementen krijgt de statige en markante uitstraling die bij Xavier past en kan zich met recht een icoon van de Zuidas noemen.

Kijk voor de huurappartementen op www.hureninxavier.nl.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media