AM en Bouwinvest tekenen turnkey-overeenkomst voor realisatie NOM-huurwoningen Haarzicht op de Provada

126 huurwoningen in vrije sector in nieuwe woonwijk.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Bouwinvest REIM hebben een turnkey-overeenkomst getekend op de Provada voor de ontwikkeling en realisatie van 126 Nul-Op-de-Meter huurwoningen in de nieuw te ontwikkelen woonwijk Haarzicht in Vleuten. Bij de ondertekening waren Gerhard Bolk, directeur AM, en Allard van Spaandonk, Managing Director Dutch Investments van Bouwinvest aanwezig. In het gebied zal binnen een aantal jaar een duurzame woonwijk ontstaan met 555 Nul-Op-de-Meter woningen.

Gerhard Bolk, directeur AM (links):Dit wordt de eerste gasloze wijk van Utrecht zonder stadsverwarming en dat is onderscheidend. We realiseren hier voor Bouwinvest 126 Nul –Op-de-Meter woningen.’

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments van Bouwinvest: “De Nul-Op De-Meter woningen passen uitstekend in de woningportefeuille van het Bouwinvest Residential Fund. De huidige acquisitiestrategie is namelijk gericht op de groei van de portefeuille met duurzame nieuwbouwwoningen.”

Nieuw woongebied met in totaal 555 woningen

De locatie Haarzicht ligt ten noordwesten van de kern Vleuten. De nieuwe wijk wordt in de toekomst ontwikkeld tot een woongebied met 555 woningen. Haarzicht krijgt een dorps woonmilieu, een gebiedseigen identiteit en een ontspannen sfeer. Het gebied ligt in een landelijke omgeving met ten westen het gebied Haarzuilens, dat is ingericht als recreatiegebied en ten noorden de Thematervelden en de Haarrijnseplas.

Kleinschalige buurt met dorpse sfeer

Vanuit Haarzicht zal het mogelijk worden om deze recreatiegebieden te voet te bereiken. In Haarzicht ligt een waardevol stuk groen dat blijft behouden, het bosje van Goes. Naast woningen komen er ook voorzieningen in Haarzicht, waaronder een basisschool, gymzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Haarzicht wordt een kleinschalige buurt die onderdeel uitmaakt van Vleuten.

Planning

De prognose voor de bouw van de woningen is medio 2018.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over Bouwinvest

Bouwinvest is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers. Bouwinvest beheert vijf Nederlandse sectorfondsen, waarvan er drie open staan voor investeerders, het Residential Fund, het Office Fund en het Retail Fund. Het Healthcare Fund en het Hotel Fund worden op dit moment exclusief voor bpfBOUW beheerd, evenals de internationale investeringen. Internationaal belegt Bouwinvest in beursgenoteerd en niet-beursgenoteerd vastgoed in Europa, Noord-Amerika en Azië/Pacific. Het belegd vermogen bedraagt in totaal €8,5 miljard (YE 2016). Kijk voor meer informatie op www.bouwinvest.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media