AM en Bouwinvest tekenen koopovereenkomst voor honderd vrije sector huurwoningen in Haarlemmermeer

Bouwinvest heeft, namens het Bouwinvest Residential Fund, met gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM een koopovereenkomst gesloten voor de aankoop van honderd vrije sector huurwoningen in de gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius. De woningen zijn onderdeel van het nieuwe woongebied Landgoed Wickevoort in Cruquius, gelegen tussen de plaatsen Heemstede, Hoofddorp en Haarlem. Het gebied onderscheidt zich door een rustige ligging, veel ruimte en groen voor Randstedelijke begrippen en tegelijk nabij dorpse en stadse voorzieningen.

Landgoed Wickevoort

AM, woningstichting Eigen Haard en Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN), herontwikkelen het bestaande terrein naar een bijzonder woongebied met sport-, zorg-, woon- en onderwijsvoorzieningen van de Cruquiushoeve, een zorglocatie van SEIN, onder de naam Landgoed Wickevoort. De combinatie van de nieuwbouwwijk en de bestaande voorzieningen zullen elkaar versterken. Door ook de zorglocatie van SEIN te laten integreren in de toekomstige woonwijk, ontstaat er een unieke dynamiek. De stadsboerderij is al volop in bedrijf en verzorgt biologische landbouw en een boerderijwinkel voor beperkte dagelijkse boodschappen en het onderhoud van de groenvoorzieningen in het gehele gebied. Lees meer op www.wickevoort.nl.

Duurzaam wonen

De vrije sector huurwoningen zijn gemiddeld 125 m² en worden gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig afgewerkt. Daarbij zijn de woningen energieneutraal met een energieprestatie coëfficiënt (EPC) van 0, die wordt gerealiseerd door de voorziening van een duurzaam energiesysteem met een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Met dit systeem wordt de woning op duurzame wijze verwarmd, gekoeld en voorzien van duurzame elektriciteit. Naast de honderd vrije sector huurwoningen worden ongeveer 225 sociale huurwoningen en 425 koopwoningen gerealiseerd. AM draagt zorg voor de grondexploitatie en ontwikkeling van het gebied.

Oplevering eind 2019

Volgens planning wordt eind 2017 gestart met de bouw. De verwachte oplevering is begin 2019.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie voor meer informatie www.am.nl.

Over Bouwinvest

Bouwinvest is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers. Bouwinvest beheert vijf Nederlandse sectorfondsen, waarvan er drie open staan voor investeerders, het Residential Fund, het Office Fund en het Retail Fund. Het Healthcare Fund en het Hotel Fund worden op dit moment exclusief voor bpfBOUW beheerd, evenals de internationale investeringen. Internationaal belegt Bouwinvest in beursgenoteerd en niet-beursgenoteerd vastgoed in Europa, Noord-Amerika en Azië/Pacific. Het belegd vermogen bedraagt in totaal €7,9 miljard (ultimo 2016). Kijk voor meer informatie op www.bouwinvest.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media