AM en Bouwinvest realiseren eerste appartementen op Kop Zuidas Amsterdam

download PDF

De bouw is gestart van ‘Rivers’; een vrije sector huur appartementencomplex, gelegen aan de rand van de Rivierenbuurt in het Zuidas deelproject Kop Zuidas.

Rivers is een initiatief van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en een belegging van Bouwinvest namens het Bouwinvest Residential Fund. Naar verwachting worden de woningen eind 2015 opgeleverd. Dit appartementencomplex zal de woonfunctie op de Zuidas verder versterken.
13196 140310 BA visualsatie zuidwest lr
Rivers bestaat uit twee zelfstandige gebouwen met elk hun eigen identiteit. Dit is ook een belangrijk uitgangspunt van de door gemeente, Studioninedots en AM gezamenlijk opgestelde Welstandsparagraaf. Deze welstandsparagraaf geeft de kaders aan voor alle ontwikkelingen in het totale Kop Zuidas-project. De intensieve samenwerking tussen partijen heeft ervoor gezorgd dat er op de locatie Kop Zuidas nu daadwerkelijk wordt gebouwd. Het vertrouwen in de locatie van Dienst Zuidas, Bouwinvest en AM resulteert nu in de bouw van Rivers, het eerste appartementencomplex op de locatie Kop Zuidas.

Rivers beantwoordt met in totaal 75 vrije sector huurwoningen aan de vraag van de gemeente Amsterdam naar meer huurwoningen. De gebouwen hebben een semi-collectieve binnentuin en bestaan uit 8 lagen, inclusief begane grond.

De appartementen, een ontwerp van Studioninedots, vallen op door de grote raampartijen, een ruime verdiepingshoogte en een royaal balkon. De woningen hebben 3 of 4 kamers en variëren in oppervlakte van 69 tot 105 m². Er is een eigen berging in de woning en een (gezamenlijke) fietsenstalling in de ondergrondse parkeergarage met 51 parkeerplaatsen. Deze is per lift bereikbaar. De bouw is in handen van BAM Woningbouw Alkmaar.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen Bouwinvest: “Wij investeren in verschillende complexen met vrije sector appartementen in Amsterdam, bijvoorbeeld in het Eenhoorngebied, Overhoeks en de Houthaven. Rivers is een mooie aanvulling op onze bestaande portefeuille omdat het complex gelegen is aan de zuidzijde van de stad, in een gebied met een goed imago. Met bijna 1000 woningen in aanbouw in Amsterdam voorzien we in een enorme behoefte aan vrije sector huurwoningen voor nu en in de toekomst in Amsterdam.”

Ronald Huikeshoven, directeur AM Noordwest: “Onze aanpak voor Rivers is gebaseerd op het Business Model ‘I AM YOU’ van AM, waarbij ontwikkeld wordt op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie met zowel particulieren als beleggers. Voor Rivers heeft dit geresulteerd in een woongebouw dat aansluit op de wensen van de huurders van Bouwinvest en de ambities van projectbureau Zuidas.”

Kijk voor meer informatie op www.bouwinvest-nieuwbouw.nl en www.am.nl

Over Zuidas
Zuidas is de internationale toplocatie van Amsterdam. Het ligt op een zeer strategische plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen Buitenveldert en Oud-Zuid. Hier is volop ruimte voor wonen, werken, leren en ontspannen. Zuidas is daarnaast nog steeds in ontwikkeling.

Over Bouwinvest
Bouwinvest Real Estate Investment Management B.V. is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers. Wij beheren vijf Nederlandse sectorfondsen waarvan er drie open zijn voor investeerders, het Residential Fund, het Office Fund en het Retail Fund. Internationaal investeren wij exclusief voor bpfBOUW in Europa, Noord-Amerika en Azië/ Pacific. Het belegd vermogen bedraagt in totaal € 6,1 miljard. Lees meer nieuws op http://update.bouwinvest.nl

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, beleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media