AM en Bouwfonds geven startsein bouw appartementen OPZUID op de Zuidas in Amsterdam

Download PDF

Ruim vijftig procent appartementen verkocht

Ontwikkelingscombinatie Zuidschans (AM en Bouwfonds Ontwikkeling) geeft dinsdag 5 juni het startsein voor de bouw van het plan OPZUID op de Zuidas in Amsterdam. OPZUID bestaat uit 46 terrasappartementen, variërend van studio’s en stadstuinappartementen tot penthouses. Ruim vijftig procent van de appartementen is verkocht.

OPZUID ligt op de hoek van de De Boelelaan en de Beethovenstraat. De verbindingen met het centrum, station Amsterdam-Zuid en Schiphol zijn uitstekend. Om optimaal aan te sluiten op de vraag naar woningen op de Zuidas is gekozen voor een gevarieerd aanbod. OPZUID bestaat uit studio’s, appartementen, tweelaagse stadstuinappartementen en twee penthouses. Alle woningen beschikken over een eigen buitenruimte. Door de getrapte opbouw van het kleinschalige complex ontstaan ruime terrassen. Centraal in het complex ligt een gemeenschappelijke binnentuin met veel groen. OPZUID is een ontwerp van Diederendirrix. Niek Roozen is de ontwerper van de binnentuin en overige buitenruimten.

Parkeergarage
Alle woningen hebben een plafondhoogte van ruim drie meter en worden op een hoog niveau afgewerkt. De gestuukte wanden worden geverfd in de gewenste kleur en badkamer en keuken zijn compleet ingericht. Onder het gebouw ligt een parkeergarage voor de bewoners. Indien gewenst is het mogelijke meerdere plaatsen te kopen. De v.o.n. prijzen voor de woningen lopen uiteen van € 179.000 voor een studio tot € 950.000 voor een penthouse. De prijzen zijn inclusief vijftig jaar afgekochte erfpacht en exclusief een parkeerplaats. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

Bij de ontwikkeling van OPZUID betrokkenen verzamelen dinsdag 5 juni op de Provada in de stand van het Gemeentelijk Grondbedrijf Amsterdam. Van daaruit gaat het gezelschap naar hotel Crown Plaza Amsterdam South, dat naast OPZUID ligt, voor een officiële handeling. De officiële start bouw vindt eind juni plaats.

Op www.opzuidamsterdam.nl is meer informatie over het plan te vinden.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, beleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Bouwfonds
Bouwfonds richt zich op de ontwikkeling van integrale woongebieden en kleinschalig commercieel vastgoed. Bouwfonds stelt vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid altijd de kwaliteit van gebieden centraal. Kwaliteit die ten goede komt aan de mensen die er wonen. De expertise is breed: kleinschalig en grootschalig, alledaags en innovatief, binnenstedelijk en uitleglocaties. Bouwfonds staat meer dan 60 jaar in de markt en is daardoor als geen ander in staat een goede balans te vinden tussen de wens van de eindgebruiker en het praktisch haalbare. Door de band met aandeelhouder Rabobank werkt Bouwfonds nauw samen met de lokale banken. Hierdoor staat Bouwfonds dichtbij de lokale markt en voelt zich in hoge mate betrokken bij de lokale omstandigheden.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media