AM en ASR Dutch Core Residential Fund tekenen koopovereenkomst appartementen The Beacons in Amsterdam

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en ASR Dutch Core Residential Fund hebben een overeenkomst getekend voor de verkoop van 41 appartementen in het nieuwbouwappartementencomplex ‘The Beacons’ op Zeeburgereiland in Amsterdam.

630-160610-c02

The Beacons is een nieuw wooncomplex dat bestaat uit 63 koopappartementen en 41 vrije sector huurappartementen. Het complex met ondergelegen parkeergarage, dat in de avond toont als twee lichtbakens, wordt gerealiseerd in het plan Zeeburger Zilt, tussen de Eef Kamerbeekstraat en de Kees Broekmanstraat. Het appartementengebouw bevindt zich straks naast het nieuwe en ruim opgezette sport- en speelpark in de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland in Amsterdam.

Het huurblok bestaat uit één-, twee- en driekamerappartementen variërend in gebruikersoppervlakte van 46 tot 82 m². De appartementen hebben een hoogwaardige afwerking en zijn voorzien van eigentijdse gemakken als elektrisch bedienbare zonneschermen en vloerverwarming. De appartementen beschikken daarnaast over  fraaie buitenruimtes. Het ontwerp van The Beacons komt van Paul de Ruiter Architects. De nieuwe eigenaar ASR Dutch Core Residential Fund zal de woningen verhuren in het geliberaliseerde huursegment. CBRE heeft AM geadviseerd bij de verkoop van de huurwoningen.

Naast de 41 huurwoningen omvat het woningaanbod van The Beacons 63 koopwoningen in verschillende typen, zoals studio’s met terras of balkon, compacte of ruime appartementen met één of twee slaapkamers of grote appartementen met drie slaapkamers. Tevens is een aantal exclusieve penthouses beschikbaar. Alle woningen beschikken over een buitenruimte, variërend van een ruim balkon tot een grote tuin met groenvoorziening. Alle koopappartementen zijn verkocht of staan in optie. Volgens planning start de realisatie van het complex waaronder ook een parkeergarage, begin 2017. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

Wim Looijen, adjunct-directeur AM Noordwest: “Onze aanpak voor The Beacons is gebaseerd op het Business Model ‘I AM YOU’ van AM, waarbij wij ontwikkelen op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie met zowel particulieren als beleggers. Voor The Beacons heeft dit geresulteerd in een woongebouw dat aansluit op de wensen van toekomstige kopers en de huurders ASR”.

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund: “Het fonds heeft het bezit in Amsterdam het laatste jaar flink uitgebreid. De stijlvol ontworpen en hoogwaardige appartementen op het alsmaar in populariteit toenemende Zeeburgereiland, maken dit tot een mooie aanvulling op de portefeuille. De vertrouwde relatie met AM heeft er voor gezorgd dat het traject vlot en soepel is verlopen”.

Alexander Buijs, Director Capital Markets CBRE: “The Beacons van AM is een hoogwaardige ontwikkeling met een goede woningdifferentiatie, die perfect aansluit op de huidige vraag van beleggers”.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie www.am.nl.

Over ASR Dutch Core Residential Fund

ASR Dutch Core Residential Fund is het woningfonds van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer. Het fonds heeft een gediversifieerde portefeuille met een waarde van circa € 0,9 miljard, bestaande uit ongeveer 4.850 woningen, gelegen in de sterkste regio’s van Nederland in termen van economische en demografische ontwikkeling. Institutionele beleggers kunnen participeren in dit fonds. Voor meer informatie kijk op: www.asrvastgoedvermogensbeheer.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media