AM en a.s.r. vastgoed vermogensbeheer verwerven Chubb-locatie Cruquiuseiland Amsterdam

Transformatie naar levendig woon- en werkgebied.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft het terrein van United Technologies Corporation (UTC) aan de Cruquiusweg in Amsterdam verworven. Zij gaat de huidige locatie van Chubb Fire & Security (onderdeel van UTC)  in het oostelijk havengebied transformeren naar een levendig woon- en werkgebied. Ronald Huikeshoven, directeur AM Noordwest, en Otto de Bont, President UTC Building & Industrial Systems Benelux, hebben hiertoe de koopovereenkomst getekend. Namens ASR Dutch Core Residential Fund zal a.s.r. vastgoed vermogensbeheer circa 40% van de woningen in het plan turn-key afnemen.

De verwerving geeft uitvoering aan de focusstrategie van AM, waarmee zij haar activiteiten intensiveert in het economisch kerngebied in Nederland, waaronder Amsterdam. De Cruquiusweg is een strategische locatie die een complete gedaantewisseling zal ondergaan. Als meest zuidelijke schiereiland van het oostelijk havengebied heeft het de potentie om van een verouderde industriële locatie te transformeren naar een aantrekkelijk gebied om te wonen, werken en verblijven

Co-creatie

Voor de verworven locatie van 1,3 hectare heeft AM in samenwerking met KCAP Architects&Planners en a.s.r. vastgoed vermogensbeheer een planvisie gemaakt. Op basis van het business model ‘I AM YOU’, waarbij ontwikkeld wordt op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie, zal zij de plannen de komende periode in samenwerking met de omwonenden, de gemeente Amsterdam en andere belanghebbenden verder uitwerken. Het beoogde programma bestaat uit koop- en huurwoningen, gecombineerd met werk- en commerciële ruimten. De zogenoemde spelregelkaart van de gemeente Amsterdam is als uitgangspunt voor het ontwerp en het programma gehanteerd.

Centralisatie UTC

UTC zal in 2016 de kantooractiviteiten van Chubb Fire & Security met die van de andere dochterondernemingen (Carrier Airconditioning Benelux en OTIS) in Nederland gecentraliseerd huisvesten. De verkoop van de locatie aan de Cruquiusweg past in deze strategie. UTC werd bij de verkoop begeleid door JLL.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over a.s.r. vastgoed vermogensbeheer

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer beheert en investeert namens opdrachtgevers in winkels, kantoren en woningen en agrarische grond. Als onderdeel van a.s.r., één van de grootste verzekeraars van Nederland, streven we naar stabiele ontwikkeling van de waarde van vastgoed voor gebruikers, beleggers én de samenleving. We doen dit door actief fund-, asset- en property management.

Over KCAP Architects&Planners

KCAP Architects&Planners is een internationaal opererend ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw met 85 internationale medewerkers en vestigingen in Rotterdam, Zürich en Shanghai. KCAP wordt geleid door vijf partners: Han van den Born, Kees Christiaanse, Ruurd Gietema, Irma van Oort en Ute Schneider. Sinds de oprichting in 1989 door Kees Christiaanse is KCAP uitgegroeid tot een toonaangevend bureau op het gebied van architectuur en stedenbouw in Europa en Azië. www.kcap.eu

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media