AM boekt succes met verkoop appartementen Thorbeckepark Utrecht

In korte tijd ruim zestig procent verkocht; tweede gebouw versneld in aanbouw

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft eerder dan gepland al deze week het startsein voor de bouw van appartementgebouw De Diplomaat in het plan Thorbeckepark in Utrecht. In minder dan zes maanden tijd is ruim zestig procent van de in totaal 42 appartementen verkocht.

Het totale aanbod van Thorbeckepark bestaat uit 88 appartementen, verdeeld over drie kleinschalige appartementgebouwen. De bouw van het eerste gebouw, Staatsman I, is in november vorig jaar van start gegaan. De eerste appartementen worden volgens planning eind 2012 opgeleverd. Staatsman II, het derde gebouw van Thorbeckepark, wordt volgens planning in oktober 2012 in aanbouw genomen. Alle 23 appartementen van Staatsman II zijn verkocht.

Parkzone
Thorbeckepark wordt gerealiseerd in een geheel vernieuwd gedeelte aan de rand van de wijk Ondiep. Het plan wordt omgeven door een parkzone en ligt dichtbij de Utrechtse binnenstad en het Julianapark. Binnen het Thorbeckepark worden drie zones onderscheiden; het sportpark van voetbalvereniging DHSC, de entreeboulevard met een multifunctioneel gebouw voor sport, welzijn en kinderopvang van Mitros en de parkzone met de appartementen van AM. De drie zones met de functies en bijbehorende gebouwen zijn het resultaat van de samenwerking tussen de gemeente Utrecht, Mitros, AM en de provincie Utrecht met betrekking tot de initiatieven Levenslustig Ondiep en Integraal Accommodatiebeleid en de herontwikkeling van de sportaccommodatie van de voormalige voetbalverenigingen DOS en Holland.

Stedenbouw en architectuur
In de stedenbouwkundige opzet is het middelste blok van de drie kleinschalige appartementgebouwen iets gedraaid, waardoor het beeld van vrijstaande gebouwen in het groen wordt versterkt. Kenmerkend voor het ontwerp is de verspringende bouwhoogte: aan de kant van de sportvelden zijn de blokken zeven lagen hoog, aan de buurtzijde vijf. Op deze manier is een harmonieuze overgang naar de bestaande bebouwing gemaakt en ontstaat een gevarieerd geheel. De parkzone bestaat uit een terrein met bomen, beplanting en wandelpaden. Door de glooiing in het terrein worden de half verdiepte parkeergarages aan het oog onttrokken. De appartementen met een grootte van circa 56 m² tot circa 131 m² beschikken over ruime balkons (16 to 36 m2) met een optimale zonoriëntatie. Het ontwerp van Thorbeckepark is van Steenhuis Bukman architecten.

Verschillende woningtypen
De verkoop van de 42 appartementen in het derde appartementengebouw (De Diplomaat) aan de entreeboulevard is circa zes maanden geleden van start gegaan. De prijzen lopen uiteen van € 167.000 tot € 285.900 v.o.n., inclusief een privéparkeerplaats in de eigen parkeergarage onder het gebouw.

De prijzen voor de 23 appartementen in het middelste gebouw, De Staatsman I, lopen uiteen van € 176.900 tot € 359.500 v.o.n. Ook in dit gebouw hebben de bewoners de beschikking over een privéparkeerplaats in de garage onder het gebouw. De oplevering van het eerste appartement is volgens planning in het vierde kwartaal van 2012.

Het appartementengebouw aan de zijde van de Royaards van den Hamkade (De Staatsman II), waarin eveneens 23 appartementen worden gerealiseerd, is in zijn geheel verkocht voor de verhuur. Meer informatie is verkrijgbaar via www.thorbeckepark.nl.
De bouw van Thorbeckepark is in handen van BAM Woningbouw Utrecht.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media