AM, Amvest en SDK Kinderopvang ondertekenen turnkey overeenkomst voor maatschappelijke ruimte project Wilgenkroon in Dordrecht

De ontwikkelcombinatie Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV (een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest) en SDK Kinderopvang hebben een turnkey overeenkomst getekend voor de afname van de maatschappelijke ruimte van 370 m2 in appartementengebouw Wilgenkroon in het plan Wilgenwende te Dordrecht. SDK Kinderopvang opent hier naar verwachting eind 2021 de eerste kinderopvang in de wijk Wilgenwende.

De ondertekening van de overeenkomst vond plaats in een klein gezelschap in het nieuwe informatiecentrum van Louisa’s Weelde. Naast Jeroen en Ronald Nusteling (directie SDK Kinderopvang) waren Herbert Coopmans en Nick Stallen (directie en projectontwikkelaar Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV namens respectievelijk Amvest en AM) aanwezig. Met het aantrekken van de kinderopvang wordt invulling gegeven aan een grote behoefte van de wijk Wilgenwende, die zich kenmerkt als een groene, ruim van opzet en kindvriendelijke buurt. Veel startende gezinnen kiezen dan ook voor een woning in Wilgenwende.

Vlnr: Herbert Coopmans (Amvest), Nick Stallen (AM), Jeroen Nusteling (SDK Kinderopvang), Ronald Nusteling (SDK Kinderopvang)

Wilgenkroon

De bouw van Wilgenkroon is al eerder gestart en vordert gestaag. De contouren van de betreffende maatschappelijke ruimte zijn al duidelijk zichtbaar. De opvallende boogramen op de begane grond en de gevel van het kinderdagverblijf zijn inmiddels geplaatst. Het gebouw is het eerste en enige appartementencomplex in de wijk en bestaat uit 36 appartementen variërend in grootte van 77 tot 124 m2. De prijzen waren vanaf € 249.500 tot € 399.500 v.o.n. Alle appartementen zijn verkocht. De bouw is in handen van Bouwbedrijf Van Grunsven B.V. uit Erp. De appartementen zijn ontworpen door Lugten Malschaert Architecten uit Dordrecht.

Wilgenwende

Wilgenwende wordt in meerdere fasen gerealiseerd aan de zuidelijke rand van Dordrecht. De landelijk gelegen, kindvriendelijke buurt ligt op een steenworp afstand van Nationaal Park De Biesbosch. Fraaie bomenlanen, een brede ecologische zone en meerdere parken benadrukken het duurzame karakter van de wijk. Op dit moment zijn de deelgebieden De Wende, Wilgendaal, Wilgenweide, Wilgenveld, Wilgenkroon, Wilgenpark en Molenzigt (deels) opgeleverd of in (komende) aanbouw. De deelplannen ‘Wilgenhof’ en ‘Louisa’s Weelde’ met respectievelijk 77 en 51 woningen zijn in voorbereiding en vormen het sluitstuk van de wijk. Na afronding zijn er circa zeshonderd woningen, waarvan 68 vrije kavels in Wilgenwende gerealiseerd. Meer informatie over Wilgenwende is te vinden op www.wilgenwende.nl.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media