Alle woningen eerste fase Enka-terrein in Ede verkocht

Download PDF

Veel belangstelling voor nieuw woningaanbod  tijdens Nieuwbouwdag

Met de ondertekening van het koopcontract op vrijdag 22 september is de laatste woning uit het deelplan De Smederij op het Enka-terrein in Ede verkocht. Wonen op Enka CV (AM en ASR) heeft in dit deelplan 83 woningen ontwikkeld, die inmiddels allemaal zijn opgeleverd. De belangstelling voor het nieuwe woningaanbod op het Enka-terrein tijdens de Landelijke Nieuwbouwdag van zaterdag 23 september was groot. In deze fase bestaat het aanbod uit zestien beneden- en bovenwoningen.

Esther Blom en Joep van Ingen zijn de gelukkige eigenaren van de laatste eengezinswoning die nog te koop was in deelplan De Smederij. ´We wonen nu nog in Hoorn maar wilden graag terug naar Ede. Joep werkt in Zeist en nu ik klaar ben met mijn studie Bedrijfseconomie ben ik op zoek naar een baan. De ligging nabij het centrum van Ede en het station is voor ons een belangrijke reden geweest te kiezen voor het Enka-terrein. De mooie omgeving en de ruime hofwoning waren uiteindelijk doorslaggevend´, vertelt Esther Blom.

De Smederij is het eerste deelplan dat in ontwikkeling is genomen op het 42,5 hectare grote Enka-terrein. De naam verwijst naar het industriële verleden van het terrein. Het gebied ligt aan de oostkant van Ede met een directe toegang tot de Veluwe en tegelijkertijd goed ontsloten door het intercitystation Ede-Wageningen en de A12. De Smederij is opgezet als een tuinstedelijke wijk te midden van industrieel erfgoed en de groene uitlopers van de Veluwe. De architectuur van de woningen is geïnspireerd op de traditionele vormgeving met veel decoratief metselwerk. Ook in de ritmiek van de gebouwen en de schaalgrootte komen details uit de monumentale gebouwen terug.

´Dat wonen op het Enka-terrein in trek is bleek ook weer tijdens de Landelijke Nieuwbouwdag´, aldus klantmanager Inge Speldenbrink. ´We hebben voor veel woningen een optie genoteerd en dat is positief nieuws voor de Edese woningmarkt. De prijs voor een appartement bedraagt vanaf € 129.500 en we zien dat daar veel interesse voor bestaat´. Belangstellenden kunnen zich via www.enka-ede.nl inschrijven voor een woning of appartement.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media