a.s.r. real estate en AM sluiten overeenkomst voor 43 woningen in Brouwershof Veenendaal

a.s.r. real estate en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben vandaag op de vastgoedbeurs Provada een overeenkomst gesloten voor de verkoop van 43 appartementen in Brouwershof in Veenendaal. Deze woningen worden toegevoegd aan de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund. De ontwikkeling van dit bouwblok is onderdeel van het centrumplan Brouwerspoort, een omvangrijke samenwerking tussen de gemeente Veenendaal en AM. Zij hebben zich daarbij tot doel gesteld om het gebied, waar voorheen onder meer fabrieksgebouwen en een meubelhal stonden, te voegen bij het (winkel)centrum van Veenendaal.

Brouwershof

Eind 2017 sloten de gemeente Veenendaal en AM een koopovereenkomst voor de locatie. De bouw van de door Klunder Architecten ontworpen woningen start naar verwachting begin 2019. Naast de 43 huurappartementen biedt Brouwershof ruimte aan nog eens 18 eengezinswoningen en 38 appartementen voor de particuliere markt. De voor Brouwerspoort kenmerkende stijl van grote stadshuizen wordt in dit deelplan doorgezet met een duidelijke relatie met het industriële verleden. Voor meer informatie over de ontwikkeling van Brouwershof kijkt u op:  www.woneninbrouwershof.nl.

Succesvolle samenwerking a.s.r. real estate en AM

De gesloten overeenkomst tussen a.s.r. real estate real en AM voor de 43 appartementen bevestigt de goede samenwerking tussen deze partijen. Zo resulteerden eerdere gezamenlijke trajecten in verwerving van gebiedsontwikkelingen als Bajes Kwartier, The Beacons en Cruquiuswerf in Amsterdam.

ASR Dutch Core Residential Fund

Het ASR Dutch Core Residential Fund is het woningfonds van a.s.r. real estate. Het fonds heeft een gespreide woningportefeuille met een waarde van circa € 1,2 miljard. Het belegt in huurwoningen in de vrije sector, voornamelijk in de Randstad. De beoogde participanten zijn institutionele beleggers met een lange beleggingshorizon.

Over a.s.r. real estate

a.s.r. real estate beheert en investeert als vastgoedvermogensbeheerder namens haar opdrachtgevers al meer dan 125 jaar in woningen, winkels, kantoren en agrarische grond. Voor professionele beleggers beheert zij vier Nederlandse vastgoedfondsen en individueel vermogensbeheermandaten voor (inter)nationaal vastgoed. a.s.r. real estate richt zich op de waardeontwikkeling van vastgoed op de lange termijn en is onderdeel van a.s.r., één van de grootste verzekeraars van Nederland.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Foto bijschrift v.l.n.r.: Gerhard Bolk, directie AM, Ted van Erp, Acquisitie- en Verkoopmanager Woningen, Camiel Claus, projectontwikkelaar AM, Robbert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media