188 Huurwoningen De Entree in Haarlem in aanbouw

Ontwikkelcombinatie 023 en SPF Beheer hebben het startsein gegeven voor de bouw van 188 huurwoningen in De Entree in Haarlem. Deze realisatie van de blokken W3 en W4 omvat sociale, middeldure en dure huurwoningen. Ontwikkelcombinatie 023 is een samenwerking tussen AM, BPD, Slokker en Ymere.

De huurwoningen van blok W3 bestaan uit 25 eengezinswoningen en 62 appartementen. Blok W4 bestaat uit 24 eengezinswoningen en 77 appartementen. Hiervan zijn in totaal 45 appartementen bestemd voor sociale huur en de overige 143 zijn middeldure en dure huurwoningen in de vrije sector.

Ontwikkelcombinatie 023 en SPF Beheer, namens Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer en Stichting Spoorwegpensioenfonds, hebben hiervoor onlangs de grondlevering getekend. Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de stijl van de Haarlemse architect Van Lochem en komt van Inbo (blok W3) en Heren 5 architecten (W4). Common Affairs begeleidt het ontwerptraject. Het project wordt gerealiseerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward en neemt ongeveer twee jaar in beslag.

Stoere architectuur

De woningen kenmerken zich door een stoere architectuurstijl met veel aandacht voor detaillering; metselwerk en hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau. De eengezinswoningen zijn voor een deel gelegen aan de centrale waterpartij en de appartementen zijn voorzien van een buitenruimte op het zuiden met uitzicht over de binnentuin. De woonoppervlaktes variëren vanaf 54 m² tot en met 108 m² voor een appartement en vanaf 129 m² tot en met 178 m² voor een eengezinswoning. De fraai uitgewerkte hoek van De Entree met de woonblokken W3 en W4 vormt een eyecatcher, waarmee de entree van Haarlem duidelijk wordt gemarkeerd.

De Entree

De Entree telt straks in totaal circa 800 woningen en wordt gerealiseerd tussen de Schipholweg en Boerhaavelaan in het zuidoosten van Haarlem. De wijk heeft een ruime opzet en ligt rondom De Hofvijver, een grote centrale waterpartij, omringd door recreatie- en groenvoorzieningen. De Entree omvat een divers aanbod van hoog en laag, afwisselende gevels, gezinswoningen en appartementen, tuinen, balkons, serres en terrassen. Appartementengebouw De Hofmeester vormt het laatste plandeel aan de westelijke kant van de Entree. Het gebouw ligt centraal in het plan en grenst aan het water.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media