Zelf een woning ontwerpen op voormalig Ringvaartterrein

De ontwikkeling van woningbouw aan het voormalige Ringvaartterrein gaat van start. Deze nieuwe woonwijk, die Ringoevers gaat heten, ligt aan het water en krijgt een flinke hoeveelheid groen. Gemeente Hillegom en ontwikkelaar Ringvaart CV (AM en Ymere) gaan de plannen samen met de aspirant kopers invullen. Dat betekent dat kopers hun wensen voor de bouw van een huis kenbaar kunnen maken. Deze manier van een woonwijk ontwikkelen is een relatief nieuw concept.

haven kleur bewerkt

Wensen van kopers
De plannen voor de ontwikkeling zijn onherroepelijk en vanaf nu kunnen aspirant kopers zelf invloed uitoefenen. De nieuwe wijk biedt ruimte aan mensen met uiteenlopende woonwensen. De wensen worden beoordeeld door een stedenbouwkundige. Een voorbeeld van een wens van aspirant kopers is groepswonen voor 55+’ers.

Starterslening
De gemeente kan mensen die voor het eerst een woning kopen een starterslening verstrekken.

In 2011, 2012 en 2013 zijn er informatieavonden geweest over de ontwikkeling van het Ringvaartterrein. Daarnaast praten en denken omwonenden van de Meerlaan en een afgevaardigde van het bedrijventerrein Hillegommerbeek mee over het project in een klankbordgroep.

Voor meer informatie over wonen in de nieuwe wijk Ringoevers en voor het kenbaar maken van uw ideeën kunt u de website www.ringoevers-hillegom.nl bezoeken.
Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media