Wethouder Van der Put geeft startsein bouw energieneutrale woningen in Goirle

Nieuwe wijk Op De Groene Grens in Boschkens-West.

Boschkens-West in Goirle krijgt weer meer vorm met de komst van het nieuwe plan Op De Groene Grens, gelegen aan de Boschring tussen Goirle en Tilburg.  De gemeente Goirle, AM en Syntrus Achmea Real Estate & Finance geven vandaag het officiële startsein voor de realisatie van de eerste fase bestaande uit 41 energieneutrale wandwoningen. Dit project in deelplan zes van Boschkens-West gaat de begrenzing en ‘wand’ vormen van deze nieuwe wijk met een ecologische zone. De samenwerkende partijen hebben hiervoor in juni een overeenkomst getekend.

 hr-goirle-boschkens-west-160608cr-lr

AM draagt als initiatiefnemer zorg voor de ontwikkeling van dit project, dat bestaat uit 38 woningen in de vrije sector huur en drie koopwoningen. Syntrus Achmea RE&F neemt de huurwoningen af voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF), waarin meerdere pensioenfondsen participeren. Deze institutionele beleggers hebben een grote vraag naar middeldure huurwoningen. Het ontwerp is van De Architenwerkgroep Tilburg (DAT). Binnen het stedenbouwkundige concept van Boschkens-West vormt dit project een markante wand van de groene woonwijk. De diverse woningen krijgen verschillende gevels, waarmee een gevarieerd straatbeeld ontstaat. De huurwoningen hebben circa 125 m² vloeroppervlak, bestaande uit drie woonlagen met vier slaapkamers. Bijzonder is dat de woningen, met een energiepresentatiecoëfficent (EPC) van nul, alle energieneutraal zullen zijn. Daarmee krijgt Boschkens-West een zeer duurzame afronding aan de noordzijde, die grenst aan de nieuwe ecologische zone.

Het ADRF belegt bij voorkeur in de economisch sterke gebieden in de Randstad, Brabantse Stedenrij en Stadregio Arnhem/Nijmegen. De acquisitie in Goirle past in de doelstelling om het aandeel van de Brabantse stedenrij te verhogen. Daarnaast heeft het woningfonds de nadrukkelijke ambitie om de portefeuille verder te verduurzamen.

De prijzen van de drie koopwoningen zijn vanaf € 244.500 tot € 247.500 v.o.n. Dit zijn eveneens drielaagse woningen en zijn voorzien van een hoog afwerkingsniveau. De woningen liggen op kavels van 140 m² en het vloeroppervlak bedraagt  125 m² GBO. Naar verwachting vindt de oplevering medio 2017 plaats. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

Woonconsument denkt mee over volgende fase

AM initieert samen met de woonconsument de ontwikkeling van fase twee binnen Op De Groene Grens. Dit deel van het plan omvat in totaal ongeveer vijftig woningen. Om optimaal invulling te geven aan de keuzevrijheid en de wensen van toekomstige bewoners wordt belangstellenden gevraagd door middel van een online enquête mee te denken over de stijl van de huizen en mede invulling te geven aan de verschillende indelingsmogelijkheden van de woningen. Het ontwerp van de woningen uit deze fase wordt eveneens gemaakt door De Architectenwerkgroep Tilburg. Naar verwachting wordt eind dit jaar gestart met de verkoop van de woningen uit deze fase. Meer informatie over het plan is beschikbaar op www.wonenopdegroenegrens.nl. Belangstellenden die willen meedenken over de woningen in de tweede fase, kunnen zich aanmelden via de hiervoor genoemde website.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Syntrus Achmea Real Estate & Finance financiert, ontwikkelt en investeert in vastgoed en hypotheken In opdracht van pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. In totaal beheren we 16 miljard euro voor meer dan 60 klanten. Syntrus Achmea Real Estate & Finance staat voor verantwoorde rendementen, duurzaamheid, kwaliteitsvastgoed en transparantie.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media