Wethouder Cassee verricht officiële handeling De Entree in Haarlem

Start realisatie tweede fase deelplan De Waterhof

Donderdag 30 oktober verricht wethouder Ewout Cassee de officiële handeling voor de start bouw van 47 woningen in het plan De Waterhof, onderdeel van het nieuwbouwproject De Entree in Haarlem. De eerste fase van deze wijk, waarvan de bouw eerder dit jaar is gestart, omvat 31 eengezinswoningen. Met de bouw van de overige 16 woningen wordt naar verwachting eind 2014/begin 2015 begonnen. De Waterhof wordt ontwikkeld door Ontwikkelingsmaatschappij 023 C.V., een samenwerkingsverband van AM, Bouwfonds Ontwikkeling, Slokker Vastgoed en Ymere.

De Entree
De Entree
De Entree wordt gerealiseerd tussen de Schipholweg en Boerhaavelaan en vormt de entree naar de binnenstad. Deze nieuwste wijk van Haarlem heeft een ruime opzet. Het nieuwbouwproject is ontworpen rondom een grote centrale waterpartij en wordt omringd door groen. De Haarlemse binnenstad vormt een belangrijke inspiratiebron voor het karakter van het plan. Dat is te herkennen aan de hofjes en de statige, stadse uitstraling van de woningen. Het ontwerp van de woningen is van Cees Brandjes van Klous+Brandjes Architecten te Haarlem. Het stedenbouwkundig plan is van Jos van Eldonk van Soeters Van Eldonk architecten. De bouw van de woningen is in handen van BAM Woningbouw Amsterdam. In De Entree van Haarlem worden in totaal ongeveer 250 woningen en diverse voorzieningen gerealiseerd. De eerste woningen worden volgens planning eind 2014 opgeleverd. Het eerste deelplan De Hoftuin bestaat uit 32 eengezinswoningen, 21 appartementen en een garage en is eind 2013 opgeleverd.

Woningaanbod
De 31 woningen uit de eerste fase van De Waterhof zijn alle verkocht. Van de woningen uit de tweede fase zijn nog vijf stadswoningen beschikbaar. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 271.000 v.o.n. De woningen beschikken over een parkeerplaats op eigen terrein, dat bereikbaar is via het afgesloten privé binnengebied. De parkeerplaats is bij de koopsom inbegrepen.

Zie ook www.entreevanhaarlem.nl voor meer informatie over de woningen en De Entree.

 Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media