Startsein bouw eerste fase DelftsHart Nieuw Geluk in Delft

Feestelijke handeling gemarkeerd met confetti en tijdscapsules.

In aanwezigheid van wethouder Raimond de Prez heeft Ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder C.V. vandaag met bewoners en andere betrokkenen de start van de bouw van de eerste fase van het project DelftsHart Nieuw Geluk in Delft gevierd.  Deze eerste fase bestaat uit 28 woningen in vier verschillende woningtypen. Alle woningen zijn verkocht of onder optie. Het totale plan DelftsHart Nieuw Geluk omvat vijftig woningen. Ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder C.V. betreft een samenwerking van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en VolkerWessels Vastgoed.

Tijdscapsule

De toekomstige bewoners kregen de gelegenheid een tijdscapsule in te graven bij hun nieuwe huis. De capsules zijn door de bewoners zelf gevuld met een persoonlijke boodschap en werden in het teken van een behouden bouw ingegraven in de bouwgrond. Daarna volgden speeches van Wilco van den Ban (directeur AM Zuidwest) en wethouder Raimond de Prez van de gemeente Delft.

Een nieuwe plek om verliefd op te worden

DelftsHart Nieuw Geluk ligt ten zuidwesten en op een steenworp afstand van het centrum van Delft. De vlakbij gelegen ecologische zone verbindt de verschillende natuurgebieden rond Delft met elkaar. Vanuit deze nieuwe buurt is het uitgestrekte Midden-Delfland nabij, waar bewoners kunnen genieten van de natuur. In de directe omgeving van het plan wordt een recreatieplas gerealiseerd.

Het woningaanbod van de eerste fase bestaat uit zes rijwoningen type Passie Nostalgisch, acht twee-onder-een-kapwoningen type Amor, vier twee-onder-een-kapwoningen type Minne en tien twee-onder-een-kapwoningen type Roos. Het ontwerp van de woningen is afkomstig van Ibelings van Tilburg Architecten. De woningen zijn ruim, licht en alle voorzien van een royale tuin. Het hart van DelftsHart Nieuw Geluk wordt gevormd door een groot groen hof met gras en bomen. De twee-onder-een-kapwoningen zijn hieromheen gegroepeerd. De zes rijwoningen, die worden uitgevoerd in drie en vier bouwlagen, kijken uit op het park aan Glaskloksingel. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 330.000 tot € 590.000 v.o.n. De bouw van de woningen in DelftsHart Nieuw Geluk is in handen van Bébouw Midreth uit Mijdrecht, onderdeel van VolkerWessels. Voor meer informatie over de woningen en het plan zie www.delftshart.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Voor meer informatie zie www.am.nl.

Over VolkerWessels Vastgoed

Als zelfstandige, onafhankelijke en nationale werkmaatschappij binnen de VolkerWessels groep voelen wij ons optimaal thuis in de wereld van creatie, ontwikkeling en realisatie van kwalitatief hoogwaardige leef-, woon- en werkomgevingen. De combinatie van handelen in vrijheid, beschikken over de expertise van een hecht netwerk aan ervaren specialisten binnen de groep en – zeker niet in de laatste plaats – gebruik maken van de gedegen marktpositie van onze moederorganisatie, maakt VolkerWessels Vastgoed een interessante en betrouwbare partner. Opdrachtgevers en andere partners ontdekken bij ons een brede expertise als het gaat om architectuur, bouwkunde, duurzaamheid, economie, infrastructuur, marketing, productontwikkeling en stedelijke vernieuwing. Ons team van ruim 30 specialisten werkt op nationale schaal vanuit Nieuwegein.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media