World Trade Center

  • Start 2016
  • Oplevering 2018

De World Trade Centre-formule staat voor state of the art kantoren op de best bereikbare plekken van Nederland. WTC Utrecht past perfect bij deze ambitie: het gebouw ligt
pal naast Utrecht Centraal Station, met het stadskantoor van de gemeente Utrecht als goede buren. Beide gebouwen zetten in architectonisch opzicht de nieuwe toon aan de westkant van het station en markeren de entree van het Jaarbeursgebied, dat momenteel ingrijpend wordt getransformeerd. Het ontwerp is van de hand van Roberto Meyer (MVSA Architects), die de dynamiek van het station in de architectuur heeft gesymboliseerd met een keuze voor afgeronde vormen. Deze geven het gebouw een elegante en tijdloze look. Het resultaat is een open, toegankelijk en transparant gebouw. De open glazen gevel biedt veel ruimte voor natuurlijk daglicht en geeft een gevoel van vrijheid en openheid.

Naast de locatie, het ontwerp en de hoogwaardige kantoorruimte heeft dit WTC nog een bijzonder kenmerk: het is het eerste WELL-gecertificeerde kantoorgebouw in Nederland. Kort na de oplevering werd aan het gebouw het WELL Building Standard-certificaat uitgereikt. WELL is ontwikkeld in de Verenigde Staten en wordt beheerd door het International WELL Building Institute ™ (IWBI). Het vormt inmiddels dé standaard voor gebouwen waarin gezondheid en welzijn van de gebruikers en bezoekers centraal staat., Het gedachtengoed van WELL sluit naadloos aan bij de ambitie van de gemeente Utrecht, die Healthy Urban Living – gezond leven in een stedelijke omgeving – als een van de kernpunten in haar beleid hanteert. AM doet als gebiedsontwikkelaar hetzelfde en neemt gezondheid nadrukkelijk mee in haar aanpak, zowel bij nieuwe gebieden en gebouwen als bij bestaande.

WTC Utrecht biedt hoogwaardige voorzieningen en faciliteiten die zowel voor de huurders in het gebouw als voor het publiek toegankelijk zijn. Op de begane grond en de eerste verdieping is het eigentijdse grand café METRO City Kitchen met een oppervlakte van bijna 1.000 m2 gevestigd. Op de eerste verdieping is een fietsenstalling met plaats voor circa 900 fietsen. Op de tweede verdieping heeft het WTC een receptie en een modern Business & Conference Center dat wordt geëxploiteerd door The Office Operators. Op de derde verdieping wordt een stijlvol bedrijfsrestaurant geëxploiteerd door Vermaat Catering. Tevens beschikt WTC Utrecht over een eigen Business Club, die toegankelijk is voor alle huurders. Op verdieping 4 tot en met 18 zijn kantoorruimtes te vinden van circa 1.500 m² per verdieping.

Ook duurzaamheid is uiteraard een essentieel onderdeel van deze ontwikkeling, passend bij het impactthema ‘Move to climate positivity’ van AM. De Dutch Green Building Council (DGBC) bekroonde deze inzet met de toekenning van het nieuwbouwontwerpcertificaat BREEAM Excellent aan opdrachtgever CBRE GI. WTC Utrecht was het eerste Utrechtse ontwikkelingsproject dat hieraan voldeed , door de zeer hoge duurzaamheidsprestaties. Het gebouw is onder meer uitgevoerd met energiezuinige Ledverlichting, zonnepanelen en klimaatplafonds.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media