World Trade Center

  • Start 2017
  • Oplevering 2018

De WTC-formule staat voor state of the art kantoren op de best bereikbare plekken van Nederland. WTC Utrecht past perfect in deze ambitie: pal naast het Utrechtse Centraal Station gelegen. En straks na oplevering bovendien het eerste WELL Building in Nederland.

WTC Utrecht bestaat uit de begane grond en 18 verdiepingen. Op de begane grond tot en met de derde, aansluitend op de stad, bevinden zich diverse voorzieningen zoals horeca, retail, flexwerkplekken en bijvoorbeeld vergaderruimtes. Op de verdieping 4 tot en met 18 bevinden zich flexibel in te richten kantoorruimtes van circa 1.500 m² per vloer. Er zullen zowel vaste als flexibele kantoorwerkplekken worden aangeboden, waarmee het WTC Utrecht fungeert als netwerklocatie voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek.

Welbevinden gebruikers

Duurzaamheid is een essentieel onderdeel in de ontwikkeling. De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft het nieuwbouw ontwerpcertificaat BREEAM-Excellent aan opdrachtgever CBRE Global Investors uitgereikt; het is het eerste Utrechtse ontwikkelingsproject dat voldoet aan deze hoge duurzaamheidsprestatie. Het gebouw wordt onder meer uitgevoerd met energiezuinige LED-verlichting, pv-cellen en klimaatplafonds. De inzet is om hiermee het eerste kantoor in Nederland te realiseren met een WELL Building StandardTM-certificaat. Dit certificaat bevestigt (na de oplevering) dat het gebouw voldoet aan hoogste normeringen voor de gezondheid en welzijn van de toekomstige gebruikers.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media